изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:54 EEST
ТЕНИС НА КОРТ: МИХАЕЛА ЙОРДАНОВА СТАНА ВИЦЕШАМПИОНКА НА БЪЛГАРИЯ    
СпортИзключителен успех постигна състезателката на "Изида" Михаела Йорданова на проведения в Плевен мастърс турнир за състезатели до 8-годишна възраст на "оранжев" корт по програмата "Тенис 10" на Българската федерация по тенис. Тя демонстрира завидни умения на корта, записа пет убедителни победи и съвсем заслужено стана вицешампионка на България. Статистиката показва, че за първи път в историята на тениса момиче от Добрич стига толкова далеч в този аристократичен спорт. 


В предварителната си група Михаела бе с класа над съперничките си и не остави съмнение, че е най-добрата. В първата среща тя се наложи с 4:2 гейма над Ваня Косева от "Царевец" (Горна Оряховица), след това победи шампионката на зона "Хасково" Десислава Димова с 4:1, а в третия си мач записа също успех с 4:1 над първата ракета на София Каталина Петрова от "15-40". Така с три победи от три мача възпитаничката на Михаил Атанасов завърши първа в своята група е се класира за четвъртфиналите, където показа и майсторска игра, и характер срещу Жасмина Киселкова от "Черноморец" (Бургас). Нашето момиче спечели първия сет с 4:1, но във втория съперничката му поведе с 3:0 и 30:0. Михаела обаче не се пречупи, наложи своя стил на игра и след като спечели пет последователни гейма, си осигури място в челната четворка. На полуфиналите тя не даде шанс на представителката на домакините Росица Денчева - 4:0, 4:2. В мача за първото място представителката на добричкия клуб се изправи срещу поставената под номер едно в схемата на турнира Анастасия Николова от "Тича" (Варна). Двете момичета направиха много интересен двубой, в който Анастасия се наложи с 4:1, 4:2. Финалистките бяха наградени от добричлията Пресиян Иванов, който е национален координатор по програмата "Тенис 10" на Федерацията. За големия си успех те получиха красиви купи и предметни награди. След награждаването щастливата Михаела Йорданова сподели, че е благодарна на всички треньори, с които е работила, и специално на младия и амбициозен Михаил Атанасов, под чието ръководство усвоява тайните на тениса в последните няколко месеца.

 


Сходни връзки

ТЕНИС НА КОРТ: МИХАЕЛА ЙОРДАНОВА СТАНА ВИЦЕШАМПИОНКА НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди