изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:43 EEST
УЧРЕДИХА АСОЦИАЦИЯ НА ЗООПАРКОВЕТЕ И АКВАРИУМИТЕ    
НовиниПредставители на 17 зоопарка от цялата страна и на Аквариума и Делфинариума във Варна учредиха Асоциация на зоопарковете и аквариумите. Инициатори са директорите на зоопарковете във Варна, София и Добрич. На срещата са присъствали представители на всички зоопаркове в страната, с изключение на тези в Карнобат и Димитровград.

Присъстващите са подчертали неотложната необходимост от създаване на сдружението. Според учредителите, асоциацията ще работи за унифициране на нормативната база, ще си сътрудничи с неправителствени организации и ще търси възможности за партньорство със зоопаркове от Европа. Ще се включи и в проекти за обогатяване на животинското разнообразие, ще провежда семинари и обучения. „Асоциацията е един от начините ние да имаме достъп до световните структури като Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите. Състоянието на отделните зоологически градини в страната не е достатъчно добро, за да могат те да кандидатстват самостоятелно, затова смятаме, че асоциацията е правилният път към приобщаване към Европейското семейство на зоопарковете и аквариумите” е подчертал експертът от МОСВ Руслан Сербезов.
Официално Българската асоциация на зоопарковете и аквариумите беше учредена от представители на зоопарковете в София, Кнежа и Кюстендил, които влизат в управителния съвет. До края на октомври и останалите техни колеги ще се присъединят след оформяне на необходимата документация. За управител на новата организация беше избран д-р Иван Иванов, директор на Софийския зоопарк. Седалището на асоциацията ще бъде в София.

19 са зоопарковете в България, от тях 14 имат лиценз и развиват дейност. 13 са под условие, а един е без никакви условия – този в Добрич. НДТ

 


Сходни връзки

УЧРЕДИХА АСОЦИАЦИЯ НА ЗООПАРКОВЕТЕ И АКВАРИУМИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди