изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 20:19 EEST
УКРАИНСКИЯТ ПОСЛАНИК ПРЕДЛОЖИ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ПОБРАТИМЯВАНЕТО С КИРОВОГРАД    
НовиниОбщина Добрич да инициира пред Националното сдружение на общините веднъж годишно да бъде обявен Ден за среща между българските и украинските местни власти. Това е предложил по време на срещата си с кмета на Добрич Детелина Николова посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи. Дипломатът бе на опознавателна визита в Добрич, заедно със съпругата си.

Той е споделил и идеята да бъдат потърсени начини за възстановяване на старите контакти на град Добрич с украинския град Кировоград.

По време на срещата Детелина Николова е запознала госта с побратимените отношения на Добрич с общини от република Украйна. С град Измаил се осъществяват добри партньорски взаимоотношения в областите култура, история, социални дейности. Град Първомайск е последният, с който Добрич сключи договор за сътрудничество. Решението за побратимяване е взето от Общински съвет Добрич на 30 април тази година. Двете общини ще си сътрудничат в реализацията на съвместни проекти и инициативи в различни сфери на местното самоуправление. Ще се насърчава и подкрепя обмен на опит и добри практики между гражданите на двете общини. Детелина Николова представи и икономическото състояние на региона с развитите отрасли в Добрич.

Посланикът се е запознал и с административното обслужване на гражданите, като е бил впечатлен от приза на община Добрич „Най–добра общинска администрация”. Той е изразил желание добрите практики на българската община да бъдат представени пред побратимените украински градове.

Срещата между кмета и украинския посланик е приключила с уверението, че двете страни ще търсят възможности за задълбочаване на българо–украинските връзки. В края на своята визита гостът е посетил Мемориален комплекс „Военно гробище”. НДТ    

 


Сходни връзки

УКРАИНСКИЯТ ПОСЛАНИК ПРЕДЛОЖИ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ПОБРАТИМЯВАНЕТО С КИРОВОГРАД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди