изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:22 EET
Данъчните облекчения за млади семейства отпадат    
Парламент5 000 млади семейства вече няма да могат да ползват данъчни отстъпки заради това, че изплащат апартамент. Проектозаконът за доходите на физическите лица за догодина предвижда отпадане на тази данъчна преференция.

От финансовото министерство коментираха, че отпадането на това облекчение се налага заради открита процедура, нарушаваща европравилата. Според ЕК така се дават преференции на местни семейства за сметка на такива от ЕС, работещи у нас.

През миналата година 5-те хиляди млади семейства, които са намалили данъците си, са си спестили 2 милиона лева. От догодина на практика данъците им ще скочат средно с 400 лева за 12 месеца.

Въпреки че това облекчение отпада, в проектозакона не фигурира идеята за преференции според броя на децата в семейството, каквато имаше преди години и се появи и преди дни. От финансовото министерство коментираха, че все още се правят сметки за евентуално връщане на семейното подоходно облагане, но засега това не е предложено.

Законът за местните данъци и такси пък дава възможността, ако сте собственик на автомобил, който отделя минимални количества вредни газове, да плащате половин данък.

Ако колата е с мощност на двигателя до 101 конски сили и стандарт за вредни емисии Евро 3 или 4, може да намалите данъка с 30 процента. 50% ще е отстъпката, ако колата ви е със стандарт Евро 5 или 6.

Собствениците на автобуси, камиони и влекачи с двигатели, съответстващи на екологични категории Евро 3, Евро 4, Евро 5, Евро 6 и ЕЕV, данъкът също се намалява на половина.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Данъчните облекчения за млади семейства отпадат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди