изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 00:33 EEST
Уволнена е шефката на ДНСК Милка Гечева    
Новини Депутатът от ГЕРБ и бивш регионален министър Лиляна Павлова съобщи, че вчера е била уволнена шефката на Дирекцията за национален строителен контрол Милка Гечева, предаде БНТ.

Според Павлова Гечева е била освободена без аргументи. По думите на бившия министър тя е отличен специалист с дългогодишна кариера, не е политически ангажирана, нито "калинка".

Милка Гечева работи в ДНСК от 1999 г., а от 2010 г. е началник на дирекцията, но не е политическо назначение на ГЕРБ, поясни Павлова.

"Новият началник е със спорна репутация", каза Павлова, но не цитира име.

Все още няма и официална информация кой ще замести Гечева на поста.

От ГЕРБ настояват премиерът Пламен Орешарски да преосмисли уволнението на ръководителя на ДНСК.

"В противен случай остават съмненията, че някой иска отново да узакони незаконни обекти по черноморското крайбрежие", заяви пред журналисти в парламента Павлова, цитирана от БТА.

Тя припомни, че докато Милка Гечева беше начело на държавния строителен надзор, е спряно незаконното застрояване на къмпинг "Корали", на терени по скандала "Дюнигейт" и в Странджа планина.

Кадровите решения ще са и част от дебата по вота на недоверие към кабинета, който ГЕРБ ще поиска. От партията оцениха кадровата политика на управляващите като арогантна и безпринципна.

"Вчера махат шефката на ДНСК, защото разрушиха веселите села, които бяха в чашите на язовира. В момента третата партия маха кадрите на първата партия, има ли логика и морал в това?", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Бившите управляващи недоумяват и от назначаването на Джейхан Ибрямов за заместник-министър на инвестиционното проектиране, защото нямал нужната квалификация.

Според Лиляна Павлова не може един кинезитерапевт (Ибрямов е завършил кинезитерапия - бел.ред.) да отговаря за проекти на общините, спечелени от тях за над 10 милиона лева.

"Атаката срещу Ибрямов не е на етническа основа, а на експертна", уточни Александър Ненков от ГЕРБ.

Лидерът на ДПС Лютви Местан вече призна пред журналисти в парламента, че назначението на Джейхан Ибрямов е политическо и е по предложение на централното ръководство на движението.
Според Местан обаче нямало нищо притеснително в това назначение, тъй като Ибрямов бил и изпълнителен директор на фондация "Толерантност", в която по различно време са членували между 70 и 100 общини и има опит.

www.dir.bg

 


Сходни връзки

Уволнена е шефката на ДНСК Милка Гечева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди