изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:36 EEST
ГЕРБ внезапно смени темата за вота на недоверие    
ПолитикаГЕРБ смениха позицията си за вота на недоверие към кабинета. Темата няма да е за цялостната политика, а за конкретен сектор - новото Министерство на инвестиционното проектиране, обяви Бойко Борисов.

Пред журналисти в парламента той уточни, че ГЕРБ ще предлагат вотове по секторни политики.

На практика пак ще има вот на недоверие за цялостна политика, но разделен на части, каза Борисов. По думите му вотът по всяка тема ще бъде обоснован, защото всички сектори са слаби - имало много слаби и по-малко слаби.

Той мотивира избора на първата тема така:

"Това, което се случва с назначението на зам.-министър на инвестиционното проектиране - разбираме, че е политическо назначение, но това е много строго експертна дейност. Всъщност няма такова министерство. Нека обяснят защо смениха първия министър и след това да казват какво работиха четири месеца, защо харчиха държавните пари, сгради, секретарки, шофьори, командировки".

Още вчера решението на ГЕРБ предизвика учудване, тъй като ако вот на недоверие за цялостната политика бъде отхвърлен, предложение за какъвто и да било нов не може да бъде направено в следващата половин година.

Въпреки това Борисов обясни, че ако от партията му подберат различни теми, ще бъдат упрекнати, че щадят някой от министрите или пък харесват някоя от политиките на управляващите.

Днес той коментира, че ще обсъди с колегите си от парламентарната група вотът на недоверие да е за отделен сектор. Причина -  изказвания на лидери на Реформаторския блок, според които вот за цялостна политика ще даде комфорт на правителството от 6 месеца. „От това, което чух снощи от Радан Кънев, че с пълен вот за 6 месеца обслужваме БСП, това е много тежък упрек към нас и не мога да го допусна. Меглена Кунева е казала, че е по-добре с няколко частични вота на недоверие да се работи и да не се дава този комфорт от 6 месеца. Обадиха ми се няколко души от "Протестна мрежа"", каза лидерът на ГЕРБ и подчерта, че не го е срам да се съобрази с останалите опозиционни партии.

Междувременно обаче той се обърна в коментиращите в профила му във Фейсбук с думите:

"Това решение го взехме благодарение на вас, вашите коментари и логиката, която ни предложихте".

На въпрос на репортери защо от ГЕРБ не са премислили преди да обявят, че ще искат вот за цялостна политика, Борисов обясни, че са преценили, че ако направят няколко вота ще девалвира този инструмент. Така щели да станат такива, каквито били при предишното управление - не минавали и само се губело време.

Той уточни, че при всички случаи внасянето на искането за вот на недоверие остава за четвъртък.

Сидеров: Вотът е "нероден Петко"

Лидерът "Атака" на Волен Сидеров избегна въпроса как партията му ще гласува на вота с обяснението, че няма каква да се коментира "Нероден Петко".

"Нито са ясни мотивите, нито точните намерения - веднъж съобщават, че ще е за цялостната политика, след това обявяват, че няма да е за цялостната политика, има една непоследователност и очакваме утре да кажат, че се отказват от вота", заяви лидерът на националистите.   http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

ГЕРБ внезапно смени темата за вота на недоверие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди