изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:27 EET
Край на плана "Дянков": Местенето на чиновници спира    
Новини Правителството няма да изпълнява плана "Симеон Дянков" за местене на част от централната администрация от столицата в провинцията. Премиерът Пламен Орешарски не одобрявал подобна реформа, защото била скъпа и неефективна, разказаха запознати пред "Труд".

Обмислял се вариант и дирекцията по туризъм към икономическото министерство, която единствена бе преместена в Пловдив през м.г., отново да бъде върната в столицата.

Бившият финансов министър Симеон Дянков, който като вицепремиер в кабинета "Борисов" отговаряше за администрацията, планираше да прати няколко дирекции и агенции в страната. Конкретни решения обаче бяха взети само за дирекцията по туризма и за Агенцията по рибарство и аквакултури, която бе преместена в Бургас. След бунт в агенция "Митници", чиито служители изразиха несъгласие да се местят в Русе, тогавашният премиер Бойко Борисов спря реформата.

Съдбата на дирекцията по туризма най-вероятно ще се реши през следващите месеци. Първоначално идеята на БСП бе тя да бъде отделена от мегаминистерството на икономиката, енергетиката и туризма, като се създаде отделна агенция, но след това се отказаха. В бранша се говори, че дирекцията ще бъде върната в столицата догодина. Проблемът обаче е, че в Пловдив бяха назначени с конкурс много нови служители, тъй като част от столичните чиновници отказаха да работят в друг град.

Идеята за местене на администрацията на Столичната община в сградата на земеделското ведомство, която бе лансирана от няколко управления, също се замразява. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Край на плана "Дянков": Местенето на чиновници спира | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди