изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:35 EET
ОБЩИНА ТЕРВЕЛ ВНЕСЕ ДВА НОВИ ПРОЕКТА    
НовиниДва нови проекта по Програмата за развитие на селските райони внесе община Тервел, съобщиха от кметството. Те са по двете общински мерки - 321 и 322. Проектът по мярка 321 включва инвестиции в пътната и водната инфраструктура, а проектът по мярка 322 цели - да обнови участъци от уличната мрежа в Тервел и зелена площ в село Зърнево.

Обектите, които ще се обновят, в случай, че общинските проекти получат одобрение са - пътните отсечки от разклона на Божан до Поп Груево, от разклона на Нова Камена до Градница, от края на регулацията на Полк. Савово до разклона на пътя за Войниково, от Бонево до Полк. Савово. Проектът предвижда и рехабилитация на главния участък от водопровода в Безмер. Общата дължина на пътните участъци, предвидени за ремонт, е 10,605 м. Водопроводът е с дължина 1693 м и включва главно трасе с 96 сградни отклонения с обща дължина от 864 м. Рехабилитацията на пътните участъци предвижда полагане на нова асфалтова настилка, направа на водостоци, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка. В участъка Божан-Поп Груево се акцентира на плочестия водосток в началото на пътния участък, който често се залива при проливни дъждове.

Проектът по мярка 322 е за 11 участъка от улици в Тервел. Общата дължина на уличните участъци, за които се търси финансиране, е 3,04 км.

Предвижда се и обособяване на зелена площ зад новопостроеното читалище в Зърнево. За целта там ще се поставят съоръжение за игра на деца, бетонова маса за тенис за игра на открито, пейки и кошчета. Общата сума, за която общината кандидатства чрез двата проекта, е  6 380 000 лв. До сега са изпълнени общо четири инфраструктурни проекта по същата програма, а пети проект е в начален етап на изпълнението си. НДТ

 


Сходни връзки

ОБЩИНА ТЕРВЕЛ ВНЕСЕ ДВА НОВИ ПРОЕКТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди