изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:27 EEST
ОБЕЩАВАТ ПО-ОБЛЕКЧЕНО КАНДИДАТСТВАНЕ ПО ПРОГРАМА „ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО”    
НовиниБъдещото развитие на програма „Трансгранично сътрудничество Румъния – България” за следващия програмен период 2014-2020 г. е обсъждано на среща на работната група, проведена в курорта Албена. На нея е станало ясно, че секретариатът на програмата ще остане в Кълъраш, Румъния, а в Русе ще се изгради филиал, като вече са направени стъпки за това, съобщи вчера в Добрич Николета Минку – директор на Съвместния регионален офис за трансгранично сътрудничество в Кълъраш.

На срещата в Албена е коментирано и облекчаване на апликационните форми и бюджета при кандидатстване, защото досега са били много детайлни. Все още не е ясна финансова рамка на програмата за следващия програмен период, както и приоритетните оси, каза още Н. Минку. Тя е оптимист, че финансовият ресурс по програмата от 268 млн. евро ще бъде напълно усвоен. „Щях да бъда скептична, ако нямахме проекти, които са разгледани и включени в резервен списък”, каза тя.

До момента са подадени искания за възстановянане на разходи по проектите на обща стойност 120 милиона евро. В процес на изпълнение са 56 проекта и са сключени договори за още 20. По проектните оси „Инфраструктура” и „Околна среда” има по-малко, но по-големи проекти, докато по ос социално-икономическо развитие има сключени 30 договора, но стойностите са по-малки. 

Очаква се да бъдат сключени договори и за проекти от резервния списък, тъй като не всички проекти са имали висока усвояемост. Има проекти, по които се работи в продължение на 1 година, а са усвоени само 5 % от средствата. Неусвоените суми ще бъдат използвани за проекти от резервния списък, в който на челните места са проекти от Добричка област.

Сред тях е и проект, по който община Добрич може да получи финансиране от 1 млн. лева за подмяна на светофарните уредби на кръстовищата и монтиране на видеокамери на 6 входно-изходни точки и по кръстовища. НДТ

 


Сходни връзки

ОБЕЩАВАТ ПО-ОБЛЕКЧЕНО КАНДИДАТСТВАНЕ ПО ПРОГРАМА „ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди