изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:22 EET
ОЛИМПИЙСКА ШАМПИОНКА ЩЕ СЕ БОКСИРА В АЛБЕНА    
Спорт От 22-ри до 29-ти септември 2013 г. в курорта Албена ще се проведе Световно първенство по бокс за девойки и момичета, съобщават от пресцентъра на комплекса. „Записани са рекорден брой състезателки за участие в първенството – 314 боксьорки от 33 страни, както и над 130 членове на делегации. Този огромен интерес към събитието се дължи на факта, че женският бокс е от най-значимите проекти на Международния олимпийски комитет и на Международната боксова асоциация AIBA, особено след неговия дебют на Олимпийските игри „Лондон 2012“.

Изключителна чест е за нас, Българската федерация по бокс, да бъдем домакини и организатори на едно от най-престижните събития в света на бокса”, заяви председателят на родната ни федерация по бокс Красимир Инински. 

Официалното откриване на шампионата на планетата е на 22 септември – неделя, от 18.30 ч. в спортна зала „Албена“, намираща се до хотел „Добруджа”. Сред звездите, които ще се качат на ринга е олимпийската шампионка по бокс от Лондон 2012-та Клариса Шийлдс (на снимката), която се окичи със златото в кат. до 75 кг. 18-годишната американка от Мичиган сподели, че за първи път е в България. Много й харесва плажът в Албена, плодовете и 100-процентовият сок от ябълки, производство на комплекса.  

„Тук съм, за да спечеля първото място. В Лондон се бих с 33-34-годишни жени и достигнах до олимпийското злато. Албена е част от подготовката ми за Игрите в Рио след 3 години”, категорична е националката на Щатите.

В кариерата си тя има впечатляващия актив от 33 победи от 34 мача.

 


Сходни връзки

ОЛИМПИЙСКА ШАМПИОНКА ЩЕ СЕ БОКСИРА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди