изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:31 EET
ЕВРОПЕЙСКА ЗАПОВЕД ЗА ПЛАЩАНЕ ОБСЪЖДАТ СЪДИИ ОТ ГЕРМАНИЯ И СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ    
Култура

Българо-германски семинар на тема "Европейска заповед за плащане и принудително изпълнение в Германия започна вчера в курорта Албена, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в Добрич. В него участват 60 съдии от Апелативен съд - Варна и 13 окръжни и районни съдилища в апелативния район. Обучението се провежда в рамките на двустранното сътрудничество между Апелативен съд - Варна, Германската фондация за Международно правно сътрудничество и със съдействието на Окръжен съд - Добрич.



Лектори на семинара са д-р Свеня Шрьодер-Ломб - председател на Районен съд Вединг в Берлин и Тим Берeнд от Министерството на правосъдието на провинция Северен Рейн - Вестфалия.

Специфично за Районен съд Вединг е това, че той е съд за Европейската заповед за плащане, компетентен за цяла Германия. Те представят пред българските съдии европейските основи за европейска заповед за плащане, проект за електронното й прилагане, процедурата и предпоставките при издаването й, видове принудително изпълнение и правната защита в рамките на изпълнителното производство и т.н., посочват още от пресцентъра на добричкия съд. 
За десета поредна година Германската фондация за международно правно сътрудничество работи с Апелативен съд - Варна, е посочила Кремена Ерман - консултант на германската фондация, която работи в България от 1999 г. Нейни партньори са ВСС, Министерството на правосъдието, други съдилища, прокуратури и неправителствени организации. Германската фондацията за международно правно сътрудничество е институция към Министерството на правосъдието на ФРГ.
 НДТ

 


Сходни връзки

ЕВРОПЕЙСКА ЗАПОВЕД ЗА ПЛАЩАНЕ ОБСЪЖДАТ СЪДИИ ОТ ГЕРМАНИЯ И СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди