изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:07 EET
Жените подчиняват мъжете само с едно докосване    
Любопитно

Учени от Колумбийския университет твърдят, че само едно леко доксоване от страна на жената, тласка мъжа към необмислени постъпки. Психолозите провели редица експерименти с участието на 1 300 двойки на възраст от 22 до 47 години. Те отишли в казино, където мъжете залагали, а дамите им стояли зад тях, като от време на време ги докосвали или галели по рамото.

Patrice Hollis 40 Janine Habeck 66 Holley Ann Dorrough 67

 

 



В хода на изследването станало ясно, че след този знак на внимание, представители на мъжкия пол още по-настървено започвали да залагат. При това мъжете изпитвали необикновен душевен  подем. Физическият контакт кара мъжете да се чувстват защитени и в безопасност, твърдят учените.

Някои от жените така се увлекли в  нежността, че започнали да потупват кавалерите си по рамото. Тези действия ободрили играчите до такава степен, че те били готови да се разделят с все по-голяма сума.

Освен това, специалистите считат, че силният натиск в областта на гърба действа по-ефективно на психиката на хората, отколкото приятелските или делови ръкостискания, използвани при поздрав или потвърждаване на съгласие.

Другото откритие е това, че женските думи не обладават с такава сила, колкото ръцете им!

http://curious.actualno.com

 


Сходни връзки

Жените подчиняват мъжете само с едно докосване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди