изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:17 EEST
Меркел триумфира с 41,5% от гласовете на изборите в Германия    
По света

Канцлерът Ангела Меркел триумфира на парламентарните избори в Германия. По последни данни нейната партия събира 41,5 процента от гласовете, съобщи bTV. Тя обаче няма да има абсолютно мнозинство. В 18-тия Бундестаг не успя да влезе новата партия на евроскептиците „Алтернатива за Германия".



Самостоятелно правителство на християн-демократите или нова коалиция - изборните резултатите държаха германците в напрежение във вълнуващата нощ след вота.

В централата на Християн-демократическата партия празнуваха. „Драги приятели - тези аплодисменти означават, че всички моем да сме доволни. Това е супер резултат. Преди всичко бих искала да благодаря на гласоподавателите, които дадоха на ХДС такъв забележителен вот на доверие и мога да им обещая, че ще действаме отговорно и внимателно с него", заяви Меркел пред съпартийците си.

Най-големият триумф на канцлера - така анализатори определят изборните резултати на стария нов канцлер.

„Не очаквах, че Ангела Меркел ще постигне толкова голям изборен успех. 42% са впечатляващ резултат. Това определено е триумф на Ангела Меркел, но и триумф над критиците в собствената й партия, която я обвиняваха, че тя води партията в по-друга посока, че я модернизира. В бъдеще ще им е трудно да създават настроения срещу нея", обясни Кристофър Швенике, редактор на списание CICERO.

В централите на останалите партии настроенията бяха противоречиви. Социалдeмократите остават втора сила в Бундестага.

Трето място е оспорвано между партията на „Зелените" и крайната лява партия, която събира значителен брой гласове. Либералите за първи път в своята история- остават извън парламента. Първият ден на новата седмица ще даде отговор на много от неясните въпроси.

Днес се очакват окончателните резултати.

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Меркел триумфира с 41,5% от гласовете на изборите в Германия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди