изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:12 EEST
Жертвите на терористичната атака в Кения вече са 68 души    
По светаБроят на жертвите на терористичната атака срещу търговски център в Кения достигна 68 души. Не повече от 10 заложници обаче са все още в ръцете на ислямистките нападатели в мола в Найроби, съобщи говорител на кенийската армия, цитиран от световните агенции.

Полковник Сайръс Огуна каза, че не може да посочи точен срок за приключване на спасителната операция на силите за сигурност, подпомогнати от израелски експерти по контратероризъм.

Отговорност за атаката пое сомалийската ислямистка групировка Аш Шабаб. Тя обяви, че нападението е в отмъщение за кенийската военна намеса в съседната страна.

Междувременно кенийските сили за сигурност предприеха нова атака срещу ислямистите, барикадирали се в търговски център в столицата Найроби, съобщи Франс прес, като се позова на близък до тях източник. В района на мол "Уестгейт" се чуваше интензивна стрелба в продължение на около 15 минути. След това отекнаха три силни експлозии. http://www.mediapool.bg

 


Сходни връзки

Жертвите на терористичната атака в Кения вече са 68 души | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди