изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:01 EEST
ТАНЦЬОРИ СЕ СЪБРАХА И НАИГРАХА В ЛЕТИНЯ ТЕАТЪР    
КултураПървият национален фолклорен фестивал „Събрали ми се, наиграли в Добруджа” се проведе в събота в Летния театър. Той бе организиран от община и сдружение „Пъстър хоровод” под патронажа на кмета Детелина Николова. Фолклорният празник бе по идея на ръководителите на ансамбъл „Добротица” Александър Александров и Юрий Митев.

Красивата сцена на Летния театър събра десет танцови колектива от цялата страна, които танцуваха от сърце за публиката и журито. Изпълненията им бяха оценявани от жури в състав: Любчо Василев - главен художествен ръководител и хореограф на ансамбъл „Мизия”, Търговище и зам.- председател на Съюза на музикалните и танцови дейци, София, Александър Александров - главен художествен ръководител и хореограф на ансамбъл „Добротица” и детска танцова студия „Добрич”, и Здравко Даскалов - хореограф. Танцьорите се надиграваха в три тура: представяне на автентични хора, хореографски разработки и надиграване по двойки, и бяха отличени по достойнство.

Вечерта завърши с грандиозен концерт на ансамбъл „Добротица” - плетеница от ритми, багри и емоции. В него участваха танцьорите-ветерани от ансамбъла, клуб „Пъстър хоровод”, малките добруджанчета, които с усмивките си озариха сцената, както и танцьорите от ансамбъл „Калинка Вълчева”, Тервел с художествен ръководител Нели Динкова.

 Това събитие беше генерална репетиция за 65-годишния юбилей на ансамбъл „Добротица” догодина. А националният фолклорен фестивал „Събрали ми се, наиграли в Добруджа” поставя началото на една добра традиция. НДТ

 


Сходни връзки

ТАНЦЬОРИ СЕ СЪБРАХА И НАИГРАХА В ЛЕТИНЯ ТЕАТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.12 секунди