изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:27 EEST
Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 37-годишен, разследван за домова кражба    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 37-годишния Стамен Ив. Анг. мярка за неотклонение задържане под стража. Той е разследван по обвинение за това, че на 05.09.2013 г., за времето между 03.00 ч. и 05.00 ч., чрез отваряне на вратопрозорец на къща и използване на неустановено техническо средство, е отнел лаптоп, видеокамера, мъжка чанта с документи и дамска чанта с портмоне и 90 лв. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

На 16.09.2013 г. Районен съд – Добрич, му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража.

Стамен Анг. и адвокатът му обжалват този съдебен акт с аргумент, че от събраните по делото доказателства не може да се направи обосновано предположение, че той е автор на престъплението, за което е привлечен да отговаря.

Представителят на Окръжна прокуратура - Добрич, намира, че събраните свидетелски показания и иззетите вещи, мотивират обоснованото предположение, че той е автор на вмененото му деяние. Прокурорът обърна внимание, че то е извършено при условията на опасен рецидив и този факт, показва опасността 37-годишният да се укрие или да извърши друго престъпление. Държавният обвинител посочи също, че е задържаният е многократно осъждан.

В последната си дума пред въззивния съд Стамен Анг. заяви, че не е извършил престъплението и желае да бъде освободен.

Окръжен съд – Добрич, като се запозна с материалите по делото, със обжалвания съдебен акт и със становищата на страните, потвърди определението на Районен съд – Добрич. Въззивният съд установи, че Стамен Анг. е привлечен да отговаря за тежко умишлено престъпление, извършено при условията на опасен рецидив. Той е осъждан многократно за престъпления срещу собствеността, като е наказван и с ефективно лишаване от свобода. Окръжен съд – Добрич, намира, че той е лице с изключително висока степен на обществена опасност. Съдебният състав взе предвид също, че той няма постоянно местоживеене. Съдът прие, че постановената от Районен съд – Добрич, мярка за неотклонение е правилна и законосъобразна.

Определението на Окръжен съд – Добрич, е окончателно.

 

23.09.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 37-годишен, разследван за домова кражба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди