изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:38 EET
ВИКТОРИЯ ХРИСТОМИРОВА ОТ ДОБРИЧ С МЕДАЛ ОТ СВЕТОВНОТО В АЛБЕНА    
Спорт Състезателката на Добруджа Виктория Христомирова си осигури минимум бронзов медал от световното първенство по бокс за момичета до 15-16-годишна възраст, което се провежда в Албена. Жребият отреди на възпитаничката на Йордан Мирчев и Михаил Георгиев да се качи на ринга директно на полуфиналите в кат. до 80 кг, където очаква победителката от срещата Анастасия Козмирак от Украйна и Акмарал Шамшиденова от Казахстан.

Добричко участие има и сред реферите. В състава, който е само от елитни международни арбитри, е президентът на боксов клуб Добруджа Ивелин Иванов.
За съжаление при момичетата две българки вече слязоха от ринга с насълзени очи. Те играха с огромно желание и предизвикаха аплодисментите на публиката и признанието на специалистите, но трябваше да отстъпят на по-опитните си съпернички.
Ивона Кожухарова в категорията до 52 кг. не трепна пред именитата си съперничка от Русия Умеда Саидова и през трите рунда се представи достойно. Все пак рускинята доминираше и спечели първите два рунда с по 10:9, а в третия рунд принуди рефера Мохамед Брахам от Тунис да преброи до осем на Ивона. В крайна сметка 3:0 за Саидова. Съдийските фишове бяха : Сид Али Мокретари /Алжир/ – 30:24, Томас Рибе /Герм/ – 30:27 и Берна Юртсевер /Турц/ – 30:26.
Никол Младенова беше напълно равностойна на румънката Кристина Козма в категорията до 54 кг., но съдиите предпочетоха с 2:1 гласа нейната противничка.Нашето момиче започна смутено и загуби първия рунд. През втория тя изравни играта, а спечели убедително третия. Украинският съдия Микола Каракулов фиксира краен резултат 29:28 за Никол Младенова, но остана в малцинството. Неговите колеги Ким /Кор/ и Александър Калеу /Беларус/дадоха предпочитания на румънката – 30:27 и 29:28.
Прекрасна победа при девойките извоюва Габриела Димитрова в категория „петел”. Нейната съперничка Валентина Кери от Сърбия с доста нечиста игра се опита да се противопостави на нашата състезателка , но загуби катастрофално. Съдиите Владислав Малишев от Русия и Херардо Поджи от Аржентина й присъдиха победата с 40:36 и 40:35. Само алжирския съдия Мокретари даде последния рунд на сръбкинята, но общият му резултат също е красноречив – 39:37 за Габриела. Превъзходството на нашето момиче бе признато и от Президента на сръбската боксова федерация Тадия Качар – един от най-титулованите боксьори на нашата планета – Олимпийски и световен шампион.
Нашата състезателка бе бурно подкрепяна не само от своите сънароднички, но и от други евентулни противнички от Румъния и Турция, които показаха своите приятелски отношения към нашите спортистки.
Марина Буюклиева показа завидна физическа издръжливост и въпреки интезитета на натоварванията през последните седмици се представи достойно в категорията до 51 кг. Но трябваше да отстъпи пред Майлис Ганглоф /Франция/ с 0:3 гласа на съдиите Хасан Зубид/Мароко/, Рахимхан Рисбаев /Казахстан/ и Микола Каракулов /Укр/.
Претърпяхме загуба и в кат. до 60 кг. Девойката от Разград Анелия Неделчева не устоя на напора на туркинята Юлкю Демир и отстъпи с 0:3 съдийски гласа. В третия рунд рефера Томас Рибе отброи и нокдаун на нашата състезателка.
Програмата по дни и срещите на живо могат да се проследят чрез сайта на федерацията по бокс bgboxing.org.
 


Сходни връзки

ВИКТОРИЯ ХРИСТОМИРОВА ОТ ДОБРИЧ С МЕДАЛ ОТ СВЕТОВНОТО В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди