изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:50 EET
25 СЕПТЕМВРИ – 73 ГОДИНИ ОТ ВЪЗВРЪЩАНЕТО НА ЮЖНА ДОБРУДЖА КЪМ БЪЛГАРИЯ    
НовиниПаметникът на Хан АспарухГости на Добрич за празника на града – 25 септември, ще бъдат делегации от побратимените общини от Унгария, Македония, Украйна, Турция и Швейцария. Очакват се и дипломати, почетни консули, кметове, съобщиха от община Добрич.

Празничната програма в сряда ще започне в 9 часа на мемориалния комплекс Военно гробище с панихида, военен ритуал и общоградско поклонение в памет на загиналите за свободата на Южна Добруджа. От 9 до 10 часа ще бъдат поднесени цветя и венци на паметниците на Хан Аспарух, Добротица, Васил Левски, Стефан Караджа, Христо Ботев, Захари Стоянов, барелефа на цар Борис ІІІ, паметните плочи на ген. Иван Колев, ген. Тодор Кантарджиев, Христо Стефанов, полк. Дрангов, кап. Димитър Списаревски и на загиналите добруджанци за свободата на родния край. В 10.30 часа в зала “Добрич” ще се проведе тържествено заседание на общинския съвет и удостояване със званието „Почетен гражданин” на Добрич за 2013 г. Тази година  то се присъжда на швейцарския еколог и дарител Барбара Геринг.

В същия час на площад „Свобода” ще започне кукленият спектакъл „Под дъгата” на държавен куклен театър „Дора Габе”. След това ще бъде представена поетичната композиция „Жива вода” по текстове на Дора Габе в изпълнение на театрална студия „Зорница” при народно читалище „ Й. Йовков – 1870 г.” В 11,30 часа, отново на площада, е организиран фолклорен концерт „Добруджа в танци, багри и песен” с участието на Ансамбъл „Добруджа”, танцова студия „Добротица”, детска танцова студия „Добрич” при Общински младежки център и възпитаници на СОУ „Св. Климент Охридски”. От 15 часа в Градски парк „Свети Георги” ще се състои прожекция на документалния филм „Героите на Добруджа 1878 – 1916” на Национално движение „Традиция” – ПК „46 – и Пехотен Добрички полк”. Богатата програма продължава с концерт на стари градски шлагери „Прегръщам те, Добрич” с участието на състав „Да останем млади” при Сдружение ХобиСклуб, Състав за патриотични и съвременни песни „Лира” и състав „Добрич” при НЧ „Йордан Йовков – 1870 г.”. В 18.00 часа е предвиден джаз концерт с участието на RED MOODS със солисти Георги Илиев – китара, Владислав Стоянов – контрабас и Красимир Костадинов – кларинет.

Празничният концерт, под наслов „Здравей, Добрич!” е с начален час 19 на площад “Свобода”. В нега ще се включат със свои изпълнения ТК „Алексия – Изида”, арт център „Палитра”, студио за поп – рок певци „Сарандев” при ОМЦ, възпитаници на СОУ „Св. Климент Охридски”, хип – хоп формация „NNS CREW”, клуб по спортни танци „Звезда”, балетна формация „My dance”, салса клуб „Десита”. В концерта, който ще е със специалното участие на Графа, ще участват още Дамян Попов, Кремена Димитрова, Валентина Димитрова, Александър Байчев. Програмата ще завърши с празнични илюминации, информират още от община Добрич. НДТ   

 

 


Сходни връзки

25 СЕПТЕМВРИ – 73 ГОДИНИ ОТ ВЪЗВРЪЩАНЕТО НА ЮЖНА ДОБРУДЖА КЪМ БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди