изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:56 EET
Френски министър: Ромите да се върнат в България и Румъния    
Европейски съюзДясната опозиция във Франция настоя президентът Франсоа Оланд да изрази ясна позиция на страната за влизането на България и Румъния в Шенген. Министърът на вътрешните работи Манюел Валс заяви, че няма да смекчи политиката, свързана с ромите.

"Ромите са орисани да се върнат в Румъния и България и затова трябва Европейският съюз заедно с българските и румънските власти да могат да направят така, че тези хора първо да бъдат интегрирани в собствената си страна", настоя Валс пред радио "Франс интер", цитиран от БТА.

Макар решения за интеграция да съществуват във Франция, "тези хора имат коренно различен начин на живот от нашия, който очевидно се конфронтира с местните жители", смята Валс.

За него единственото решение е постепенно да бъдат разрушени ромските лагери и ромите да бъдат връщани.

Валс вече заяви, че влизането на България и Румъния в Шенген няма да бъде на дневен ред, докато не се реши въпросът с ромската миграция.
Не може да става и дума България и Румъния да влязат в Шенгенската зона, докато проблемът с ромите не се реши на европейско равнище, заяви лидерът на френската дясна партия "Съюз за народно движение" Франсоа Копе.

Той определи ситуацията с ромите във Франция като извънредно тежка и обвини правителството, че е на неясна позиция относно разширяването на шенгенските граници.

Германия, както и Холандия, вече са заели отрицателна позиция, бих искал французите да направят същото, каза Копе пред радио "Франс Енфо", цитиран и от БНР.

Трудно можеш да упрекнеш хората, че не искат да се интегрират, когато им е отричано правото да работят, заяви Доминик Воане, кмет на Монтрьой.
http://dnes.dir.bg

БЕЛ.НДТ: Нямате ли чувството, че икономическите асове в Европейския съюз ни превръщат в държава на ромите/циганите, след като ни иззеха икономическия потенциал?
 


Сходни връзки

Френски министър: Ромите да се върнат в България и Румъния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди