изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:47 EET
Електронно обучение във висше училище "Международен колеж" през новата академична година    
ОбразованиеВисше училище „Международен колеж” (ВУМК) внедрява цялостна система за електронно обучение, която ще обслужва всички преподаватели и студенти през новата академична учебна година 2013/2014. Системата е разработена в рамките на проект „Създаване на център за електронно обучение към Висше училище "Международен колеж" с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

   Системата за електронно обучение представлява цялостно софтуерно решение, което обслужва процесите по управлението, поддръжката и функционирането на учебния процес във ВУМК. Софтуерното решение е базирано в Интернет и достъпно чрез всички широко разпространени уеб браузър, като входът в системата ще става чрез официалната страница на ВУМК и не изисква да се инсталират допълнителни програми на локалните компютри на потребителите.

Системата осигурява комплекс от разнообразни възможности за всички преподаватели и студенти - личен профил, пощенска кутия, редактор на електронни документи, календар, блог, чат и други. Създаването на курсове е потребителски ориентирано и позволява обмен на лекции, тестове, казуси и статии между различни дисциплини и преподаватели, както и въвеждането на повече интерактивни материали в обучението. Основно предимство на електронната среда за обучение е наличието на версия на английски език, което позволява ползването й от чуждестранните студенти и преподаватели, които са стават все по-голяма част от академичната общност на ВУМК.

Платформата на ВУМК обединява най-популярните функции на системите за електронно обучение със свободен достъп и на социалните мрежи. Целта на академичното ръководство е електронната среда да се превърне в популярна среда за общуване сред преподавателската и студентската общност – както това се случва в модерните университети по света.  

Центърът за електронно и дистанционно обучение (ЦЕДО) към ВУМК вече проведе демонстрационно обучение за две групи преподаватели за работа с новата система в периода 19-22 септември 2013. Има изявен интерес в нея пилотно да бъдат публикувани  материали и презентации по всички дисциплини преподавани в редовна форма на обучение, за да се проучи и отношението на студентите към електронното обучение.

 

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Висше училище „Международен колеж” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Министерство на образованието и науката.

 


Сходни връзки

Електронно обучение във висше училище "Международен колеж" през новата академична година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди