изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:26 EEST
ГЕРБ избяга от собствения си вот    
Парламент

Депутатите от ГЕРБ провалиха днешното заседание на парламента, след като нито един от тях не се регистрира в пленарната зала. Така те провалиха заседанието, на което трябваше да започнат дебатите по внесения от самите депутати от ГЕРБ вот на недоверие към правителството, предаде парламентарният репортер на БГНЕС.



При първата регистрация в 9 ч. се регистрираха само депутатите от БСП и ДПС, след което беше обявена 15-минутна почивка, за да се съберат още депутати. В 9.22 ч. отново се регистрираха само депутатите на БСП и ДПС. Така председателят на НС Михаил Миков обяви, че днес няма да има заседание.

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви веднага след това, че ако ГЕРБ и утре играят тези циркове и не се регистрират, това означава, че вотът на недоверие към кабинета отпада. "Единственото, което умеят е силоващината и това ви уверявам, че свърши. В продължение на седмица от ГЕРБ казваха: ей сега, ей сега ще внесем вота на недоверие и ще видите. До вчера Борисов обясняваше как това е демократичният начин да бъде свалено едно правителство и да има предсрочни избори", каза още лидерът на БСП. Станишев постави и въпроса: "Всъщност искат ли от ГЕРБ правителството да падне? Защото от тяхното поведение след като обявиха вота става още по-противоречиво и несериозно. Нямаме притеснение от вота на недоверието, нито от гласуването, защото виждате колко безсилни са в своето поведение", добави Станишев. Той е убеден, че много от депутатите на ГЕРБ не одобряват това решение, което е еднолично на Борисов.

Председателят на ДПС Лютви Местан пък заяви, че ГЕРБ има уникалната способност да разрушава всичко, до което се докосне. Надявам се утре вносителите на вота да се регистрират, ако за тях този вот на недоверие е сериозен политически акт, а не тарикатлък. Герберски тарикатлък, подчерта той. По регистрацията ще познаете кой има сериозно отношение към най-сериозния парламентарен инструмент на опозицията – вотът на недоверие, подчерта лидерът на ДПС.

ГЕРБ превръщат политиката в самоцелна тактика, но това не се толерира от избирателите. И колкото по-бързо разберат, че доверието е функция на политическа отговорност, а не на политическия самоцелен тарикатлък, толкова по-добре за ГЕРБ, каза Местан. Бойко Борисов има проблем, струва ми се, че той трябва да се научи да живее в условия не даже на разколебана, а на отминала всенародна любов, смята Местан. Той беше в ужасно добро състояние на духа, докато плуваше на гребена на всенародната любов, но любовта е непостоянна, никому не е дадена завинаги и затова партиите сме временно в управлението. Това е очарованието на демокрацията, каза още Местан.

Днешната случка в парламента ми наподобява малко на оперета. Това пък заяви за БГНЕС Огнян Герджиков, бивш председател на 39-то НС, по повод отказа на депутатите от ГЕРБ да се регистрират и проваленото заседание на парламента. Оперетата е такова музикално-сценично произведение, в което има много веселба, в което има много музика, в което има красиви танци, приятно е за очите. Обаче съдържателно не знам дали отива на политика това. Това вече е въпрос на виждане на ГЕРБ, каза още Герджиков. Той лично има резерви към подобно поведение в парламента. "Като че ли не излезе достатъчно сериозно", добави Герджиков.

След като на два пъти провалиха заседанието, Борисов заобиколен от депутатите си излезе от пленарната зала и триумфално обясни, че е "спечелил вота". На четири пъти зададения въпрос от журналистите "дали и утре ще проваля работата на парламента" той не даде отговор. За сметка на това той отново повтори, че НС е "бил заложник на Атака и че поради тази причина правителството трябвало да подаде оставка". Всички управляващи ги няма, цялата партия ГЕРБ е вътре в парламента, аз няма да нося БСП, ДПС и "Атака" на гръб, каза Борисов на висок глас в кулоарите на НС. Не само "Атака", а и БСП, и ДПС си провалят правителството, няма ги в залата, те не могат да си осигурят кворум, те самите не си подкрепят правителството, занарежда той. /БГНЕС
 


Сходни връзки

ГЕРБ избяга от собствения си вот | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди