изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:18 EEST
Филип Златанов е подал оставка като директор на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси    
НовиниСофия. В 12.30 часа Филип Златанов е подал оставка като директор на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, което създава условия за провеждане на нормална работа.

Това съобщи председателят на парламентарната временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Временната комисия провежда заседание.
Яница ТАНЕВА
*********************
София. Кандидат-кметове и кметове са били поставяни на изключителен натиск чрез Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Това каза пред журналисти Кирил Добрев, председател на парламентарната временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Тепърва ще провеждаме изслушване и ще се запознаваме с фактите, защото след като разбрахме как е работила Комисията за установяване на конфликт на интереси, оттук-нататък ще почваме да каним хора, които са засегнати страни. Тази комисия е използвана за две неща – едното е за разчистване на вътрешнопартийни сметки. Смятам да поканим както Емил Димитров, така и Вяра Петрова – хора, които са засегнати в тефтера”, посочи Добрев.
„Ще има специално заседание, посветено на кметовете, тъй като преди местните избори тази целева група – кандидат-кметове и кметове са били поставяни на изключителен натиск. Накрая като обобщим всички тези сигнали, ще направим предложения за промени в закона, които ще станат ясни към края на тази комисия – след два месеца”, заяви още той.
По думите у българските граждани и демокрацията губят от това, че комисията не работи. „Предстои ни много сериозен разговор как процедираме с комисията, тъй като г-н Златанов е част от парламентарната квота, а през ноември изтича на ротационен принцип президентската квота или тази на Министерски съвет”, подчерта Кирил Добрев.
Яница ТАНЕВА
 


Сходни връзки

Филип Златанов е подал оставка като директор на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди