изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:48 EEST
Тефтери крият тайната за обесените братя    
НовиниДали братята словаци Бранислав и Марсел Колесар са се обесили, ритуално ли е самоубийството им, или някой им е помогнал да сложат примки на шиите си? Това са версиите, по които работят участниците в разследването на шокиращия случай. Братята словаци бяха намерени на 20 септември обесени в обща примка в гората между родопските села Загражден и Глогино.

Сред местните хора витаят множество зловещи слухове, сред които и този, че младите мъже се криели от някого и затова са дошли с палатки вдън гори. После обаче били разкрити от килърите и убити по особено жесток начин. Говори се дори, че 26-годишният Бранислав и по-големият с 9 г. Марсел са висели на примката, обесени за краката, с главите надолу.
От Окръжна прокуратура в Смолян обаче отрекоха подобна информация. На този етап аутопсията не е установила следи от насилие.
Тефтери дневници може да разкрият истината около братята Колесар. Те били открити  близо до телата им. Текстовете са на английски и словенски, като тепърва ще се направи официален превод на написаното и ще стане ясно дали изобщо може да се говори за прощални предсмъртни писма, поясни прокурор Иван Спиров от окръжното обвинение в Смолян.
"Полицията работи вече 3 дни особено активно по случая, но всички събрани към момента данни сочат към версията за самоубийство", заяви спиров. Според него все още подлежи на доказване и дали труповете са на младите мъже, чиито документи са открити в обсега от близо 200 м край палатката им в гората. Това може да стане само с ДНК експертиза заради напредналия стадий на разлагане на труповете, които още са в моргата в Смолян. Не само записките на братята, а и разпитите на близките им в Словакия ще дадат отговор дали се касае за ритуално самоубийство или убийство.
По неофициални данни двамата са пристигнали в началото на септември в Родопите. Те прекарали около седмица в планинския бивак в гората край Загражден, преди телата им да бъдат случайно открити от пастир, който подал сигнал в полицията. Местните хора са ги запомнили като клиенти на двата магазина в селото. Оттам братята купували основно храна и алкохол, но не били особено разговорливи.
При огледа край палатката и вътре в нея са намерени множество празни и пълни бутилки алкохол, малко храна и лекарства, обясни кметът на Загражден Венцислав Шишков. Той става поемно лице при огледа на местопроизшествието. Шишков не скри, че гледката  на труповете е била повече от ужасяваща - липсвали очите, телата са били почти разпаднати. Примката била обща на врата има, но телата били паднали от бурните ветрове на земята.
"Бяха си устроили бивак до един пряк път, на километър от селото. Братята се бяха обесили на една примка. Труповете бяха почти разкапани, не беше никак приятна гледката. Вързали са примката за дърво, но клонът се беше счупил, явно с времето. Телата бяха на земята", разказа още кметът на селото.
Щиляна Чакърова
paper.standartnews.co
 


Сходни връзки

Тефтери крият тайната за обесените братя | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Тефтери крият тайната за обесените братя
Автор: Anonymous да 2013-09-27 @ 09:55 EEST
Кой знае на кой митичен хайдутин златото са търсили... То и родопите са едни гори тилилейски там... От години се говори, че си щъкат банди от местни ама то е същото като тези с металотърсачите. Знае се, че ги има, ама всичките, които трябва да ги ловят си лягат с кокошките.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди