изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:23 EEST
Адвокатската защита стана повторно причина за отлагане на дело за убийство в Окръжен съд – Добрич    
Ред и сигурност За втори път Окръжен съд – Добрич, не даде ход на наказателното дело срещу 43-годишния Тихомир К. С. от гр. Добрич, за да не бъде нарушено правото му на адвокатска защита.

                       Той е подсъдим по обвинение на Окръжна прокуратура – Добрич, за това, че на 28.07.2010 г. в землището на с. Одърци, област Добрич, умишлено е умъртвил 32-годишен добричлия, като убийството е извършено при условията на опасен рецидив. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода повече от 10 години и това прави адвокатската защита е задължителна.

            В предходното заседание по делото, той се яви без защитник, и поиска да си намери такъв. Петчленният съдебен състав му даде тази възможност, като същевременно разпореди Адвокатска колегия – Добрич, да му определи служебен защитник.

            Днес Тихомир С. отново влезе в съдебната зала без ангажиран адвокат. Затова Окръжен съд -  Добрич, назначи да го представлява определеният от Адвокатска колегия – Добрич, служебен защитник. Той обаче заяви, че не се е запознал с делото, тъй като ползвал годишния си отпуск и не може ефективно да представлява подзащитния си.

            Това изявление на адвоката представлява абсолютна процесуална  пречка за даване ход на делото, и Окръжен съд – Добрич го отложи за 18.10.2013 г. Съдът разпореди да бъде изискана справка за начина и датата на уведомяване на служебния защитник, че е бил определен от Адвокатска колегия – Добрич. Съдебният състав обърна внимание, че колегията е изпратила уведомително писмо за неговия избор в Окръжен съд – Добрич, на 31.07.2013 г.

            По молба на родителите на пострадалия, съдът ги конституира като частни обвинители и граждански ищци. За съвместно разглеждане бе допуснат предявеният от двамата граждански иск за 200 000 лв. като обезщетение за причинените им неимуществени вреди.

 

27.09.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Адвокатската защита стана повторно причина за отлагане на дело за убийство в Окръжен съд – Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди