изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:00 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧКА САМА ЩЕ ИЗВЪРШВА СМЕТОСЪБИРАНЕТО    
НовиниДве докладни, свързани с въвеждането от началото на следващата година на самостоятелно сметосъбиране и сметоизвозване в община Добричка, бяха разгледани на вчерашното заседание на Общинския съвет. Едната бе свързана с предложение за увеличаване на щатната численост в местни дейности по бюджета на общината. Съветниците казаха "да", но намалиха броя на хората, които кметът Петко Петков предлагаше да бъдат ангажирани в тази дейност.

Вземането на решение по втората докладна записка бе отложено за следващото заседание. Предложението на кмета на общината бе за осигуряване на финансиране за закупуване на 112 нови метални контейнера за битови отпадъци тип "Бобър" на стойност 62 000 лева.

Общинските съветници отказаха отпускането на средства за издръжката на есенния сезон на футболния клуб в село Стефан Караджа. Гласувани бяха допълнителни средства за клубовете в селата Стефаново, Стожер, Бенковски, Карапелит, Победа, Паскалево, Славеево, Овчарово и Дончево, както и за новосформираните "Интер" в Плачи дол и "Вихър" в Бранище. Пари от бюджета на общината ще получат самодейни състави от селата Врачанци, Свобода и Одринци - за участие в различни фолклорни прояви в страната. Такива не бяха гласувани за групи към читалищата в селата Карапелит, Плачи дол и Стефаново.

ОбС даде съгласие за издаване на записи на заповеди от община Добричка в полза на държавен фонд „Земеделие"-Разплащателна агенция, обезпечаващи авансови плащания по договори по три проекта, сключени между общината, сдружение „ МИГ Добричка" и фонда. Отложено бе вземането на решение за кандидатстване пред МИГ с нов проект по Мярка 41322 - "Обновяване и развитие на населените места". Гласувани бяха промени в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. НДТ

 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧКА САМА ЩЕ ИЗВЪРШВА СМЕТОСЪБИРАНЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди