изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:41 EEST
НОВ ПРИЮТ ЗА БЕЗДОМНИ СЕ ИЗГРАЖДА В КВ. „РИЛЦИ”    
НовиниИконом Стоян Иванов започва изграждането на голям приют за бездомни към църквата „Света Троица” в Добрич, съобщи той пред журналисти. Той ще се строи само с дарения, като до момента са събрани 13 000 лева.

„Приютът е на етап „кота 0”. Ще бъде на пет етажа. Мазите ще бъдат сервизни помещения, първият етаж ще има трапезария, лекарски кабинет, място, където ще се приемат бездомните хора, където да се изкъпят, преди да бъдат настанени на горните етажи. На всеки етаж ще има по пет стаи със сервизни помещения”, обясни иконом Стоян Иванов. Той предвижда там да има нов вид отглеждане на такива хора с възпитаване  на трудови навици. Църквата има помощно стопанство и, който може, ще работи в стопанството за издръжка на приюта, обясни отецът. Каза, че идеята за този приют се породила, тъй като вижда, че с всяка година проблемът с бездомните се увеличава. Особено през зимата той е много сериозен. Затова се наложи да изградим такъв приют. Нужни са много средства. Кога ще е готов, е в Божиите ръце”, каза Стоян Иванов.

Приютът се изгражда на мястото на бивша овцеферма, подарена на църквата с терен от 2,5 декара. Старата сграда е съборена и сега наново се изгражда приютът.

Идеята е хората, които са настанени в приюта, да се грижат и за стопанството. Храмът има два декара земи в района на село Димитър Ганево, като идеята е жените, които биват настанени в приюта да работят там.

Приютът към храм „Света Троица” вече е обособен като социална дейност „Света Петка”. Там сега са настанени 20 души. НДТ

 

 


Сходни връзки

НОВ ПРИЮТ ЗА БЕЗДОМНИ СЕ ИЗГРАЖДА В КВ. „РИЛЦИ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди