изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:25 EEST
Италия ни обля в сълзи!    
Спорт Италия за четвърти пореден път се оказа непреодолимо препятствия за българския национален отбор по волейбол. На полуфинала на европейското първенство в Копенхаген „адзурите“ ни победиха с 3:1.

След силен първи гейм България допусна обрат, а и играта на италианците значително подобриха играта си. Те бяха изключителни в защита, а атаките им през центъра се оказаха голям проблем за българската отбрана. Ключова за успеха на тима на Мауро Баруто се оказа играта на Марио Бирарели, който ни затрудни не само при атаките си, но и с изпълнението на сервис. 
 
Силно начало на българския тим ни позволи да се оттеглим на първото техническо прекъсване с аванс от 8:2. „Лъвовете“ продължиха да увеличават аванса си, Цветан Соколов на два пъти затрудни посрещането на италианците от сервис, а второто техническо прекъсване дойди при 16:8 в наша полза. Играта на „адзурите“ се изнерви и те започнаха да грешат от начален удар. България стигна до 8 геймбола и спечели частта с при третия от тях – 25:19.
 
Играта на италианците беше променена, началният им удар стана по-труден за посрещане, блокадата им заработи и в началото на втория гейм те взеха аванс от две точки за 4:2. Българите обаче успяха да изравнят при 6:6 и първото техническо прекъсване дойде при 8:7 за играчите на Камило Плачи. Успяхме да увеличим аванса си на две точки, но на два пъти не разчетохме сервиса на „адзурите“ и те направиха два лесни аса и изравниха. Вторият технически тайм-аут дойде при 16:15 за България. Италианците ни затрудниха с атаките си през центъра, хванаха няколко пъти Цветан Соколов на блокада и поведоха с 24:22 и спечелиха частта с 25:22.
 
Равностойно начало на третата част с грешки на двата отбора, а след блокада срещу Скримов италианците поведоха с 8:5 на първото техническо прекъсване. Българските грешки в атака зачестиха и „адзурите“ взеха аванс от 6 точки, а нападението на Травица през центъра продължи да бъде голям проблем за българската защита. Второто техническо прекъсване дойде при 16:10 за Италия. Стабилната защита на противника, силните атаки и трудния за посрещане сервис му позволи да дръпне с 10 точки и да спечели частта с 25:15.
 
След грешки на двата отбора и един ас в актива на Тодор Скримов първият технически таймаут в четвъртия гейм дойде при 8:7 за България. Грешки на българите в атака позволиха на Италия да изравни резултата и да се оттегли на второ техническо прекъсване с аванс от 16:14. Грешки в сервиса на българите, слабо представяне на нашата блокада и невероятна игра в защита на противника направи разликата пет точки в полза на „адзурите“. Играчите на Камило Плачи намалиха изоставането си на една точка при 23:22. Блокада на Бирарели срещу Соколов даде два мачбола за Италия. „Адзурите“ се възползваха от първата си възможност, спечелиха частта с 25:22, а с това и мача с 3:1.
 
Цветан Соколов отново беше най-резултатен за българския отбор – 20 точки (2 аса). Тодор Скримов се отличи с 12 точки (1 ас), а капитанът Тодор Алексиев записа актив от 10 точки. Лука Ветори реализира 21 точки за Италия. Емануеле Бирарели добави 15 точки, а Иван Зайцев – 10.
 
Така Италия ще играе на финала на европейското първенство с Русия, която по-рано днес победи Сърбия. Двубоят за континенталната титла е утре от 19:00 часа българско време. От 16:00 часа България ще спори със Сърбия за бронзовите медали, а победителят от този мач си гарантира и участие на световното първенство в Полша догодина.


България - Италия 1:3
(25:19, 22:25, 15:25, 22:25)
 
България: Тодор Алексиев – 10 точки, Георги Братоев – 2 т., Тодор Скримов – 12 т., Виктор Йосифов – 4 т., Николай Николов – 7 т., Цветан Соколов – 20 т., Теодор Салпаров – либеро (Теодор Тодоров – 1 т., Данаил Милушев, Николай Пенчев)
 
Италия: Емануеле Бирарели – 15 т., Иван Зайцев – 10 т., Драган Травица – 2 т., Лука Ветори – 21 т., Кристиан Савани – 2 т., Томас Берета – 6 т., Салваторе Росини – либеро (Симоне Пароди – 9 т., Давиде Саита)

Копенхаген, стадион "Паркен"
Съдии: Милан Лабаста (Чехия) и Ахти Хухтаниска (Финландия)
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Италия ни обля в сълзи! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди