изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-08-06 @ 10:05 EEST
Цветелина Бориславова е новият собственик на Рибното пристанище - Бургас    
Икономика Рибното пристанище в Бургас вече е с нов собственик официално. Това е инвестиционно дружество CSIF „Си Ес Ай Еф“ (CSIF - Clever Synergies Investment Fund). Негови акционери са  Цветелина Бориславова в което тя притежава 99%, а останалите са на фондацията ѝ „Credo Bonum“.  Дружеството е основано през 205 г. В активите му, освен кейовете влиза и хладилната база, както и всички сухи складове. Сделката вече е финализирана.

Досега пристанището бе собственост на "Атлантик" АД.  По време на преговорите за продажбата председателят на борда на директорите  Петко Русинов обясни, че акционерите са взели решение за продажбата, за да се освободят от дейностите, различни от производството, търговията и преработка на риба и рибни продукти, какъвто е основният предмет на дейност на  „Атлантик”.

Новата насока за развитие на бизнеса на дружеството е в изграждането на първото в страната тържище за прясна и замразена риба. То ще  e естествено продължение и в синхрон с общинския проект за рибарско пристанище в Сарафово.  Тържището  ще е  улеснение както за едрите  търговци,  така и за крайните потребители. Всички те ще получават стоката си от първа ръка.

Цветелина Бориславова Карагьозова е родена на 27 септември 1958 г. в София. Баща ѝ, Борислав Карагьозов, е служител на ПГУ-ДС и работи като материално отговорно техническо лице към български посолства. Майка ѝ, Веселина Карагьозова, е акционер в „Кемисол“ АД, Стара Загора – дружество, търгуващо с химически продукти.


Цветелина /Цветанка/ Бориславова Карагьозова е български предприемач, основен акционер и председател на Надзорния съвет на „Българско-американска кредитна банка“ АД от 2011 г.


До 18-годишната си възраст Цветелина живее с родителите си в чужбина: в САЩ, Индонезия, Румъния и Испания. Завършва руска гимназия в Букурещ. В Румъния започва да следва философия, но след една година прекъсва поради завръщането на семейството ѝ в България. В София продължава следването си в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и завършва философия, английска и испанска филология (с дипломиране в Мадрид). По същото време следва и в УНСС, специалност „Международни икономически отношения“. Като студентка започва работа в международния отдел на СУ.

Владее английски, испански, румънски, руски език.

След завършването на образованието си известно време работи във външнотърговско дружество „Инко“. После отговаря за Балканите в европейската фирма СПЕА - една от първите в света компании за производство на тестово оборудване за електроника. Впоследствие работи в стопанско обединение „Гъвкави автоматизирани производствени системи“ (ГАПС). През 1989 напуска ГАПС и започва частен бизнес.
Бизнес

Цветелина Бориславова навлиза активно в бизнеса през 1992 г., когато с Бойко Борисов стават съсобственици на фирма „ИПОН-2“ ООД. Тя участва в различни фирми и стопански организации, между които:
        „Ай Ти Пи - България“-ЕООД - собственик и управител;
    „Интерпрайм тобако“-ООД - съдружник и управител;
    „ИПОН-2“–ООД - съсобственик (1992);
    „Сириус-2“-ООД – съсобственик (1992);
    „Цебра“-ООД – съдружник (1994);
    „Прахайм“-ООД - Червен бряг – съуправител (1996);
    „Химтекс“-АД - член на Съвета на директорите (1997).

На 27 март 1997 г. неизвестни лица взривяват джипа на Бориславова. Метални парчета се забиват в лицето и тялото ѝ. Тя е тежко ранена и обезобразена. Цветелина претърпява пластични операции, които ѝ връщат предишния външен вид.  http://www.burgasnovinite.bg

ОЩЕ ЗА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА

 


Сходни връзки

Цветелина Бориславова е новият собственик на Рибното пристанище - Бургас | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Цветелина Бориславова е новият собственик на Рибното пристанище - Бургас
Автор: Anonymous да 2013-09-30 @ 15:16 EEST
жалко..... толкова много имане, а и трябва само  два метра земя

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди