изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:37 EET
Два балотажа след частичните местни избори    
НовиниДва балотажа ще има след частичните местни избори, което се проведоха вчера в седем населени места в страната. Частични местни избори бяха за кмет на кметство Хлябово, община Тополовград, област Хасково; за кмет на кметство Царимир, община Съединение, област Пловдив; за кмет на община Белене, област Плевен; за кмет на община Гърмен, област Благоевград; за кмет на кметство Шишманово, община Харманли, област Хасково; за кмет на община Трън, област Перник; за кмет на кметство Селча, община Девин, област Смолян.

Янко Богданов от Инициативен комитет „Янко Богданов” спечели изборите в село Хлябово, община Тополовград, като за него са гласуващи 190 души, а за кандидата на ГЕРБ Щерьо Стоянов са гласували 170 души.

Минка Капитанова е новият кмет в община Гърмен. Тя е кандидат на ДПС и е получила 5199 гласа, а Верхат Ислямов от ПП ГЕРБ - 2245 гласа. 

В община Белене за кмет беше избран Момчил Спасов от БСП. За него са гласували 2276 души. Другите кандидати за кметския пост бяха Милен Дулев от Местна коалиция „Бъдеще за община Белене”, за когото са гласували 1290, за Емил Михайлов от Местна коалиция „Демократи и земеделци за Белене” са гласували 731 и за Милен Мънева от ПП „Нова алтернатива” – 148 души.

За кмет на харманлийското село Шишманово беше избран Синан Ибрям от ДПС е избран. Това съобщи Галина Георгиева, председател на ОИК – Харманли. Ибрям е избран с 222 гласа. Срещу него в изборите участва кандидатът от ГЕРБ Христо Христов.

За кмет на община Трън, област Перник беше избран кандидатът на ГЕРБ Станислава Алексиева, като за нея са гласували 1310 души.

В пловдивското село Царимир и девинското село Селча ще се проведат балотажи. Кандидатите на ГЕРБ и „Нова алтернатива” отиват на балотаж в пловдивското село Царимир. За кандидата на ГЕРБ Христо Габеров са гласували 285 души, за кандидата на "Нова алтернатива" Георги Механджийски са 154.

Кандидатите на БСП и ГЕРБ отиват на балотаж в девинското село Селча. За кандидата на ГЕРБ – Али Парпулев са гласували 120, за кандидата на БСП Венелин Иванов са гласували 125 души.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Два балотажа след частичните местни избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди