изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:12 EEST
МЛАДИ ХОРА ПРОИЗВЕЖДАТ И ПОДАРЯВАТ ЛИМЕЦ    
ЗемеделиеНиви с лимец отглеждат младежи край Пловдив, а реколтата подаряват на всички, които се интересуват от древното жито. Инициаторът на доброто дело Иван Андонов участва в празник на лимеца в център Идея Вита и разказа за съпътстващите дейности в производството и предлагането на лимец.

На 29 септември, неделя, в София се събраха производители от Пловдив, Варна, Благоевград, Добрич, Самоков, Русе, Стара Загора, които обмениха опит и идеи в отглеждането на древното жито. Участниците в първия по рода си празник в столицата опитаха пълнени чушки с лимец, таратор, крем-сирене, сурови сладкиши и бонбони, сътворени от организаторите. „Обичам експериментите. Във всичко, което приготвяхме - ястия от зърнени продукти и варива добавяхме и малко лимец. Стана ясно, че древното жито освен, че добавя вкус и аромат на ястията, дарява хората с полезност и положителна енергия”, сподели Диана Митева.

По време на празника на лимеца участниците получиха рецепти на няколко вида вкусотии, сладкиши, хлябове. В демонстрационната част на събитието се приготвиха питки и плодови напитки. „Замесването на хляб е уникално преживяване. Лимецът е сплотяващо същество. Днес всички се радваме и се забавляваме и това е прекрасно“, каза и Валери Добрев – творец и производител.

Празникът завърши с български народни хора, в които се включиха с много настроение и усмивки всички присъстващи. НДТ

 

 


Сходни връзки

МЛАДИ ХОРА ПРОИЗВЕЖДАТ И ПОДАРЯВАТ ЛИМЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди