изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:03 EEST
ТРИ ПРАЗНИКА ОТБЕЛЯЗАХА В ЧИТАЛИЩЕТО    
КултураС различни прояви вчера в народно читалище "Йордан Йовков-1870 г." в Добрич бяха чествани три празника.

С концерт-лектория „Музика, музика… всичко е музика” бе отбелязан  Международният ден на музиката. Той бе организиран от Ангел Ангелов – ръководител на Детска филхармония към читалището.  На концерта присъстваха третокласниците от ОУ „Христо Смирненски”. Децата с интерес слушаха виртуозните изпълнения на техни връстници и се опитваха да разгадаят тайните на изкуството – музика.

По повод празника на поезията в читалищната библиотека на НЧ "Йордан Йовков-1870 г." е оформена витрина „С перо от лястовица бяла” със съвременни поети за всички, които желаят да отделят от времето си за това изкуство. Отбелязан бе и Денят  на хората от третата възраст. Това стана с тържество, организирано от Областния съвет и доброволци на БЧК с партньорството на читалището. Изява на тържеството имаше театрална студия „Зорница” с ръководител Ема Георгиева.

    И не на последно място, вчера стартира новата учебна година за школите и новия творчески сезон за съставите, клубовете и формациите към народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.” НДТ

 


Сходни връзки

ТРИ ПРАЗНИКА ОТБЕЛЯЗАХА В ЧИТАЛИЩЕТО | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ТРИ ПРАЗНИКА ОТБЕЛЯЗАХА В ЧИТАЛИЩЕТО
Автор: Anonymous да 2013-10-05 @ 20:45 EEST
Похвална инициатива,Присъствах на един от концертите.Беше вълнуващо да гледаш с какъв възсторг децата приемат високите постижения на техните връсници.След края на концерта си тръгнах с убеждението,че щом малки деца свирят така,изкуството няма да се загуби и деца винаги ще свирят на тези инструменти,които преди концерта смятах за архаични.Завиждам на Ангел Ангелов за голямото сърце,постоянството,търпението и умението му да дарява на децата най-доброто.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди