изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:49 EEST
СТАРТИРА ПРОГРАМАТА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА БЕДНИ ОТ ЕС    
Новини

На 7 октомври, понеделник, в 8.30 часа в Добричка стартира програма "Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз на социално слаби лица", 2013 г., уредена с Наредба № 18 от 22.10.2007 г. и последвали изменения за условията и реда за разпределяне на храни от интервенционни запаси за най-нуждаещи се лица, издадена от министъра на труда и социалната политика, министъра на здравеопазването и министъра на земеделието и продоволствието.



Програмата се изпълнява от Българския Червен кръст.

През 2013 г. на подпомагане в областта подлежат 7 539 лица, определени от агенция "Социално подпомагане". Те ще получат 11 вида основни хранителни продукти: ориз, брашно, спагети, вафли обикновени, захар, олио слънчогледово, зрял фасул, леща, конфитюр плодов, картофено пюре и пчелен мед. Количеството хранителни продукти, което ще получи 1 бенефициент, е близо 51 кг.

Разпределянето на продуктите ще се извърши на два транша, като първи транш е от 7 до 31 октомври - ще се раздават 10 вида продукти: ориз, брашно, вафли обикновени, захар, олио слънчогледово, зрял фасул, леща, конфитюр плодов, картофено пюре и пчелен мед с общо тегло 25.150 кг. на стойност 48.12 лв. на едно лице. Само на първи транш на територията на областта ще се раздадат 189 605.850 кг. хранителни продукти на стойност 362 776.68 лв. Вторият транш на програмата е предвиден за  декември.

Всички временни пунктове, които се намират в общинските центрове Балчик, Генерал Тошево, Добрич, Каварна, Крушари, Тервел и Шабла, на 7 октомври ще заработят и правоимащите лица ще могат да си вземат полагащите им се храни. На 8 октомври ще се заредят селата на община Балчик, от 10 октомври по график ще се раздават храни в селата на община Генерал Тошево, в селата на община Добричка ще се доставят храни по график от 14 до 18 октомври.

Всички потребители на програмата ще могат да направят справка в съответния пункт за раздаване и да си получат храните за първия транш.

Програмата се изпълнява в партньорство с ДФ "Земеделие", ОД на МВР-Добрич, Областната дирекция по безопастност на храните и общинските администрации Балчик, Генерал Тошево,  Добрич, община Добричка, Каварна, Крушари, Тервел и Шабла.

В 8.30 ч на 7 октомври във временен пункт "ДКЦ-2" тържествено ще стартира първия транш на програмата, за което от БЧК отравят покана към всички партньори, медии и граждани да уважат събитието. НДТ

 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПРОГРАМАТА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА БЕДНИ ОТ ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди