изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:15 EET
Кличко все още е кралят, смаза Поветкин    
Спорт Владимир Кличко е старият-нов световен шампион в тежка категория. Украинската машина мина като на парад и премаза Александър Поветкин (Русия). Това бе първа загуба от общо 27 двубоя за Поветкин. Кличко изигра мач №61, в който записа 58-ма победа (има три загуби).

Следващият съперник на Владимир Кличко трябва да бъде Кубрат Пулев. Българинът е официален претендент за световната титла. Той бе на трибуните в Москва, където се проведе шоуто между Кличко и Поветкин тази вечер. Украинецът бе с класи по-добър от руския си опонент и логично стигна до успеха. Кличко нанесе почти всички тежки удари в главата на Поветкин, който не можа да отговори със същото. Седмият рунд беше преломен. В него украинецът вдигна оборотите и три пъти прати на земята руснака. Неприятно впечатление направи "мръсната" игра на Владимир. При всичките атаки, след които Поветкин падаше на ринга, Кличко си помагаше с ръце, буташе и олюляваше противника, поваляйки го на ринга.

Сред ВИП гостите в залата беше руската звезда в овчарския скок Елена Исинбаева, режисьорът Никита Михалков, Николай Валуев и още боксови величия. Домакините се постараха шоуто да бъде уникално. Двамата противници излязоха издигнати от подвижен асансьор, след което изминаха пътя до ринга под звуците на любимите си изпълнения. Последваха химните на Русия и Украйна, изпълнени на живо. Хиляди светкавици и бурни аплодисменти огласяха спортния комплекс.

В първите два рунда и двамата си разменяха тежки удари. Височината на Кличко му даваше огромно предимство. В няколко случая Поветкин се налагаше почти да отскача леко, за да достига главата на съперника. В края на втория рунд украинецът нанесе поредния тежък удар в главата на Поветкин, след което руснакът загуби равновесие, подхлъзвайки се, за да се озове на земята. Александър веднага се изправи и рундът приключи.

6_1.jpg

В следващите два рунда Поветкин като че ли се поумори, започна да играе по-приведен и често търсеше клинчове с Кличко. В началото на петия рунд руснакът разтресе главата на Кличко. И двамата обаче продължиха често да влизат в близък бой и да накъсват играта. В шестия рунд отново Владимир нанесе по-опасните удари в главата на Поветкин, който отговори с един-два удара в края на рунда.

В седмия рунд Кличко избухна и три пъти прати Поветкин на земята, макар и при трите падания да си послужи с ръка, поваляйки го на ринга. В началото на рунда руснакът загуби равновесие и за първи път падна на земята. При следващото падане Кличко сякаш излезе извън кожата си и нанесе смазваща атака срещу руснака, след което с една ръка го завъртя и го повали на ринга. Третото падане на Поветкин бе аналогично на второто. Кличко си помогна с ръка и олюля Александър.

В следващите осми и девети рунд надмощието на украинеца продължи. Особено в началото на деветия рунд, когато отново прати руснака на ринга. С височината си Владимир имаше превес, удряше от дистанция, след което веднага се дърпаше назад и парираше контраатаките на противника.

8.jpg

В началото на 11-ия рунд за малко да стане изненадата, Кличко загуби равновесие и се олюля, но не падна на земята. Украинецът, тръгвайки назад, леко загуби равновесие, а не беше ударен от Поветкин. След това всичко си дойде на мястото, а руснакът още веднъж се намери на земята след нова атака на Владимир Кличко. В последния 12 рунд руснакът тръгна рисково в атака, но още веднъж падна на земята, повален от Кличко. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Кличко все още е кралят, смаза Поветкин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди