изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:30 EEST
bTV обяви: Пеевски остава депутат    
Ред и сигурност

Делян Пеевски остава депутат, съобщи bTV. Това са решили конституционните съдии на заседанието си днес, след като казусът „виси" от няколко месеца. От Конституционния съд засега няма официално потвърждение за окончателното решение по казуса, като такова се очаква по-късно през деня.



"Дневник" пък съобщи,  позовавайки се на източници в институцията, че резултатът от гласуването е пет на шест, заедно с едно особено мнение. Това означава, че няма мнозинство и съответно няма произнасяне по казуса.

Съдиите в КС са 12 и за да има решение, трябва да има поне седем гласа, които да се произнесат еднакво. След няколко часово заседание обаче съдиите са се разделили, което означава че искането дали Пеевски е бил в несъвместимост е било отхвърлено и той ще се върне като депутат в парламента.

Делото за несъвместимост в КС се води по искането на ГЕРБ след скаднала с назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС.

Според партията на Бойко Борисов Пеевски няма основание да се връща като депутат в парламента по Конституция, защото е положил клетва пред Народното събрание като началник на ДАНС. От ДПС твърдят, че той реално не е встъпил в длъжност и не е изпълнявал функциите на председател на агенцията и заради това няма пречки да продължи да бъде депутат.

Още през юли докладчикът по казуса Румен Ненков внесе предложение за решение на спора. По необяснени от никого причини датата за насрочване на заседание се отлагаше до 24 септември, когато съдиите приеха решение да поканят Пеевски за лично обяснение.

Миналия петък стана ясно, че Пеевски е изпратил писмо до КС, с което съобщава, че няма да се яви на изслушването с мотива, че докладчикът е „предубеден". От писмото му става ясно, че той намира себе си за жертва на политически и медийни кръгове, които са го „сатанизирали" в обществото.

Пеевски обяснява и че се е въздържал да извърша каквото и да е действие по управление на ДАНС. „Не съм подписал нито един документ в ДАНС, не съм издал нито едно разпореждане, не съм се запознал с нито едно дело", пише още в писмото му.  http://www.trud.bg/
 


Сходни връзки

bTV обяви: Пеевски остава депутат | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
bTV обяви: Пеевски остава депутат
Автор: Anonymous да 2013-10-09 @ 19:14 EEST
Говедо - депутат.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.20 секунди