изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:10 EET
Цветанов влиза в съда днес    
Ред и сигурностДнес започва съдебният процес срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Той е обвинен, че като министър на вътрешните работи, въпреки задълженията си произтичащи от чл.16 ал.1 от ЗСРС и чл.175 ал.2 от НПК, е отказал разпореждане за прилагане на СРС по досъдебно производство водено срещу Орлин Тодоров (бивш директор на РЗБОП - Велико Търново). Адвокат Менко Менков заяви снощи пред БЛИЦ, че защита на ексвътрешния министър буквално ще "спре млякото на прокуратурата".

При разследването на досъдебното производство, водено срещу Тодоров от наблюдаващия делото прокурор от Окръжна прокуратура - Велико Търново са били изготвени 6 искания за прилагане на СРС. Тези искания са преценени като аргументирани и законосъобразни от Председателя на Окръжен съд - Велико Търново, поради което той е издал съответното съдебно разрешение за тяхното прилагане.
Техническото прилагане на СРС е възложено на съответната структура в МВР, за което исканията на наблюдаващия прокурор и разрешенията на председателя на Окръжния съд (за периода 26.08.2009 г. - 18.09.2009 г.) са предоставени на МВР.

Цветан Цветанов, в качеството си на министър на вътрешните работи, е длъжен да издаде разпореждане за прилагане на СРС до СДОТО. Въпреки това си задължение, произтичащо от посочените текстове от ЗСРС и НПК той е отказал такова разпореждане.

Делото е поверено на съдия Димитрина Ангелова, избрана на случаен принцип между всички съдии в Наказателно отделение на Софийски градски съд. Преди началото на делото в медиите бе припомнена нейна сърдечна връзка с Менко Менков - адвоката на Цветанов.

Ангелова оправда след 11 години съдебна фаза Николай Методиев - Пилето, считан за дясна ръка на Косьо Самоковеца и поел бизнеса след убийството на Самоковеца. Той беше обвинен за незаконен внос на китайски стоки през ГКПП „Калотина" и ГКПП „Капитан Андреево" в периода 2003-2004 г. 

Друго известно дело, което води съдия Ангелова е срещу бившия социален министър Емилия Масларова. Тя заедно с още петима души - Иван Пенев, Росен Стефанов от социалното министерство, бизнесмените Венцислав Драганов и Михаил Методиев, са обвинени в присвояване на 11 милиона лева - от общата сума 19 милиона лева, за изграждане на социален дом в Стара Загора.

Срещу Цветанов се водят още две производства - едното за далаверите в СДОТО и подслушванията, другото за скандалното изнасяне на СРС-та от Цветанов по случая с лекарите в Горна Оряховица. http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Цветанов влиза в съда днес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди