изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:28 EET
Вдигнаха мерника на Коджейков заради гафа с блокирането на Орешарски    
НовиниНационалната служба за охрана (НСО) вкара във вторник вечерта премиера Пламен Орешарски в капан и затова шефът й ген. Тодор Коджейков може да бъде сменен, пише вестник "Преса". Авангардът и личната му охрана, вместо да изберат най-безопасното трасе , по което да мине кортежът, го преведоха точно през насъбралите се протестиращи на ул. "Гурко".

200 души блокираха пътя на премиера, след като той излезе от изложбата на Жул Паскин. Депутати допуснаха, че има умисъл в реакцията на гардовете, и се усъмниха в професионализма на ръководството на НСО.

"Шефът на НСО ген. Тодор Коджейков може да бъде сменен след този гаф", съобщи Митхат Метин, член на парламентарната комисия за контрол на службите. "Фактът, че кортежа е попаднал в такава ситуация, означава, че не е подбран правилния маршрут", разясни и бившият шеф на службата ген. Димитър Владимиров.

Митхат Метин смята, че eкипите трябвало да действат по-бързо и по-респектиращо. В САЩ, Русия и Франция не биха допуснали такива действия на протестиращи спрямо премиер, твърди Мeтин.

"Той да не е свещена крава. В смяната на един генерал, било то и директор на специализирана служба, няма нищо невъзможно и нищо незаконно. Сменят се политики и концепции", заяви Метин.

Според правителствени източници Орешарски е нямало как да пропусне изложбата на световноизвестния художник, роден в България, тъй като това щяло да бъде изтълкувано като липса на уважение към новия френски посланик Ксавие Лапер дьо Кабан, дошъл специално за откриването на експозицията, обелязва "Преса". / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Вдигнаха мерника на Коджейков заради гафа с блокирането на Орешарски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди