изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:30 EEST
МЛАДЕЖИ ОТКРАДНАЛИ ПАРИТЕ ОТ ШАПКАТА НА МУЗИКАНТ И ПАРАКЛИС В „ДВОРЕЦА”    
Ред и сигурностРайонната прокуратура в Балчик е повдигнала обвинение срещу двама братя на 26 и 16 години, както и срещу техен 24-годишен приятел. Днес те ще застанат в съдебната зала за това, че на 10 април тази година са откраднали парите от шапката на музикант, който е свирел в културен център „Двореца”, както и от ковчеже в параклиса там.

Въпросния ден 26-годишният В. Ив. бил в дома си заедно с непълнолетния си брат и техен общ приятел – М. В. Бирата не им стигнала и решили да отидат в „Двореца” и да откраднат пари от шапката на музиканта, който свирел в римската баня в близост до параклиса. Знаели, че докато свири, той поставя шапка, в която туристите оставяли дребни суми пари. Музикантът отговарял и за параклиса, в който туристите също оставяли пари и плащали за свещи.

         Тримата минали покрай римската баня в момент, в който 48-годишният мъж отсъствал. М. В. взел парите от шапката – общо 8 лв., и продължили по стълбите. Музикантът ги настигнал и попитал, защо са взели парите. Тримата отрекли. Те отишли до магазин на паркинга, купили си и изпили още една бира от 2 литра. След това решили да се върнат и отново да вземат пари от шапката на музиканта.

         Върнали се, но не ги намерили. Тогава В. Ив. влязъл в параклиса като прескочил металните врати, над които имало пролука. Видял найлонова торба с пари – левове и румънски леи. В параклиса намерил две чанти от плат, в които били алкохолът и сладката. С помощта на камък 26-годишният счупил катинара на малко ковчеже, от което също взел пари. Той подал вещите през пролуката и излязъл навън.

         Тримата напуснали района на „Двореца” и се прибрали с такси в дома си. Там пили ракия. По-късно били прибрани от полицията. В хода на разследването намерените пари – 92 румънски леи и 96 лева, били върнати на пострадалия.

Двамата братя, единият от които непълнолетен, решили да откраднат парите от шапката на музиканта, който свирел в римската баня в близост до параклиса, защото им свършила бирата. Музикантът бил упълномощен да отговаря и за параклиса, в който туристите също оставяли пари и плащали за свещи. Тримата отишли до римската баня, когато музиканта го нямало и взели събраните в шапката 8 лева. Когато музикантът ги настигнал и попитал защо са взели парите, те отрекли. С парите си купили двулитрова бутилка бира, която изпили. Върнали се за още пари от шапката на музиканта, но него го нямало. По-големият брат решил да влезе в параклиса, където намерил найлонова торба с пари – левове и румънски леи, които туристите оставяли. В параклиса намерил две чанти от плат с гюлова ракия и ликьор от рози, както и сладко от рози, които се продавали пред параклиса. Крадецът счупил с камък катинара на малко ковчеже, от което също взел пари. С откраднатото тримата си тръгнали и отишли да си допият с ракия. По-късно били прибрани от полицията. В хода на разследването намерените пари – 92 румънски леи и 96 лева, били върнати на пострадалия.

НДТ

 


Сходни връзки

МЛАДЕЖИ ОТКРАДНАЛИ ПАРИТЕ ОТ ШАПКАТА НА МУЗИКАНТ И ПАРАКЛИС В „ДВОРЕЦА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди