изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:09 EET
Край на скритите профили във Facebook    
Любопитно

Facebook потребителите вече няма да могат да крият профила си от нежелани очи. Това  съобщи самият директор по сигурността на компанията.Това значи, че след изписването на името и фамилията частично ще може да се вижда неговият „таймлайн" - началната снимка и интересите му.



От най-голямата социална мрежа в света заявиха, че причина за решението й е че настройката за скриване на профила „не гарантира невъзможност за достъпа на непознати към частично преглеждане на акаунт. В същото време, докато съществува, създава лъжливо усещане за безопасност."

Компанията напомня, че най-добрият способ за контролиране на достъпа е чрез персонален избор на настройките за това кои хора могат и кои не могат да виждат профила ви. От Facebook допълниха още, че както и до сега ако сте блокирал някого той няма да може да разглежда профила ви.

Смята се, че причината за решението е декларация на Google, Facebook, Yahoo и Microsoft, в която гигантите поиска периодично да публикуват данни за запитванията от страна на спецслужби. http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Край на скритите профили във Facebook | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди