изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:20 EEST
ОТЛИЧИХА КАМПАНИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА „ЯЙЛАТА”    
Екология

Годишни награди за опазване на биоразнообразието бяха връчени в събота вечерта от Българска Фондация Биоразнообразие в София. Грамотата за трето място в категорията Най-успешна кампания, свързана с опазване на биоразнообразието, бе връчена за кампанията за защита на защитена местност „Яйлата”. Първо и второ място за гражданското неподчинение на Орлов мост срещу лобистките промени в Закона за горите и кампанията в защита на прилепите в ПЗ „Деветашката пещера“.



„Разбираемо и логично първото място е за акцията „Орлов мост”, срещу Банско, но и почетното трето място не е малко. Освен това, според мен, е по-важно постоянното и настойчиво обговаряне на тези проблеми в общественото пространство. Всички те са от еднаква степен на важност, пък и ние, активистите от всички акции, сме вече обединени и взаимно се подкрепяме с познания и експерти в борбата си срещу противоестествените безобразия в Отечеството”, коментира инициаторът на кампанията за защита на защитена местност „Яйлата” Владо Руменов.

Целта на кампанията е да се отличат най-ярките постижения в България, както и да се даде гласност на добрите практики, свързани с опазването на природата. БФБ не раздава „отрицателни”, а само „положителни” награди, а номинациите са за периода 22 май 2012 – 22 май 2013 (една „година на биоразнообразието”, измервана от Международния ден на биоразнообразието – 22 май).
До 15 август, когато е бил крайният срок за номиниране, са получени над 70 номинации от граждани, организации и институции.

Годишните награди се организират под патронажа на посланика на Конфедерация Швейцария в България - Нейно превъзходителство Регина Ешер. НДТ

 

 


Сходни връзки

ОТЛИЧИХА КАМПАНИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА „ЯЙЛАТА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди