изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:06 EEST
67 ГОДИНИ БРИГАДИРСКО ДВИЖЕНИЕ ЩЕ БЪДАТ ЧЕСТВАНИ В ДОБРИЧ    
Общество

В Добрич ще бъдат отбелязани 67 години от началото на организираното младежко бригадирско движение в областта. В рамките на честването ще бъде представена книгата "Щрихи от историята на българското младежко бригадирско движение (1946-1989 г.)", чийто автор Петър Георгиев е участник в бригадирското движение от неговото начало.

00001 Петър Тончев Божков.Участвал в строежа на жп линията Перник - Волуяк, част от Бригадирското движение  - т. нар. Армия на босоногите. Снимката е предоставена от брат му Божан Божков. 00007 На 24 август 1969 (неделя) се състои тържественото откриване на кк Албена пред х-л "Доростор". Първият турист влязъл във водите на Черно море в района на Албена е Кумох Станислав, електротехник от Чехословакия. Снимка Игнат Абаджиев, предоставена от Николай Абаджиев. 00015 Бригадири на обект "Чаталар" /днес с. Батово/ - 1948 г. Първият от ляво на дясно - Костадин Иванов от с. Тянево, община Добричка. Снимката е предоставена от Иван Жечев.



Поканени са участници в бригадирското движение от всички общини на област Добрич, както и гости от Силистра, Варна и Шумен.   

Честването ще се състои на 19 октомври от 10 часа в залата на драматичен театър "Йордан Йовков" в Добрич. В програмата ще участват ансамбъл "Добруджа" и певческа група "Добрич". НДТ

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди