изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:09 EEST
ЦАР ФУТБОЛ - НОВИНИ ЗА ГОЛЕМИТЕ    
СпортЦАР ФУТБОЛ - НОВИНИ ЗА ГОЛЕМИТЕ

МОЙС ИСКА ДА ЗАДЪРЖИ ЧИЧАРИТО

 

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс иска да задържи нападателя Хавиер Ернандес в клуба. Според последните информации в английските медии мексиканецът е трансферна цел на Тотнъм, като Андре Вилаш-Боаш е готов да извади 15 милиона паунда за него. Президентът на "шпорите" Даниел Леви също е дал зелена светлина за подобен трансфер, но за момента изглежда, че той няма да се случи.

Чичарито има отбелязани 33 гола в 79 мача за Юнайтед и е доказал, че може да бъде много полезен както като титуляр, така и влизайки от резервната скамейка. Наскоро той заяви, че е готов да чака шанса си на "Олд Трафорд", а сега и мениджърът Дейвид Мойс намекна, че няма желание да се разделя с него, така че негов трансфер, особено през януари, е малко вероятен.

 

 

СТЪРИДЖ: СЪС СУАРЕС СЕ ИГРАЕ ЛЕСНО

 

Нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж отново призна, че се разбира отлично със своя съотборник в предни позиции Луис Суарес. Според него между двамата има страхотна химия, когато са на терена, и това им помага за добрите игри напоследък. "Суарес е страхотен човек. Между мен и него има химия на терена. Справяме се много добре. Лесно е, когато имаш някой като него, който да ти помага да бележиш голове. Освен това в Ливърпул имаме и играчи като Стивън Джерард и Виктор Моузес, които също са много полезни в атака. Надявам се да продължим с добрите игри, които показваме досега", заяви Стъридж.

 

 

 

ПЕДРО: РЕЙНА ПОЗНАВА БАРСА И БИ ПАСНАЛ ИДЕАЛНО

 

Нападателят на Барселона Педро Родригес смята, че шефовете на клуба трябва да привлекат Пепе Рейна за заместник на напускащия в края на сезона Виктор Валдес. Според него той ще пасне идеално на "Камп Ноу", защото познава обстановката в клуба. "Рейна познава клуба, защото е прекарал известно време тук. Затова смятам, че би бил добър избор за нов вратар. Според мен той няма да има никакъв проблем да се адаптира при нас. Сигурен съм, че той има нужните качества да играе за Барселона", смята Педро.

В последните дни обаче все по-усилено се говори, че шефовете на "каталунците" са избрали друг вариант за нов вратар и това е Марк-Андре тер Щеген от Борусия (Мьонхенгладбах).

 

 

 

 

МИЛАН ПОИСКА ВРАТАРЯ НА СЕЛТИК

 

Италианският гранд Милан има сериозен интерес към вратаря на шотландския шампион Селтик Фрейзър Форстър, съобщава "Скотсман". 25-годишният Форстър направи значителен прогрес в развитието си в последната година и получи няколко повиквателни за националния обор на Англия, макар че все още не е направил официален дебют. 201-сантиметровият страж е направил сериозно впечатление на спортно-техническото ръководство на Милан при гостуването на Селтик на "Сан Сиро" в мача от Шампионската лига през миналия месец. Италианците са готови да предложат около 8 милиона паунда, за да привлекат вратаря още през януарския трансферен прозорец. Титулярен страж на "росонерите" е 36-годишният Кристиан Абиати.

Втородивизионният френски Каен победи с класическото 3:0 италианския гранд Милан в приятелска среща, която бившият и настоящ тим на нападателя Мбайе Нианг си организираха в паузата за мачовете на националните отбори. Гостите бяха без всички свои национали, но все пак участие в мача взеха имена като Филип Мексес, Кевин Констант, Антонио Ночерино, Алесандро Матри и Урби Емануелсон. Въпреки това изявите на футболистите, на които Масимилиано Алегри гласува доверие, бяха окачествени като "срамни" от кореспондента на "Гадзета дело Спорт" Марко Пасото. Намиращият се на седмо място в класирането на френската Лига 2 изненада футболистите на Масимилиано Алегри с настървената си игра и още до 17-ата минута на срещата дръпна с 2:0. Жан-Жак Пиер откри резултата още в третата минута на двубоя, а в 17-ата нападателят на домакините Матийо Дюамел удвои. В 56-ата минута появилият се като резерва Фоде Койта вкара трети гол за домакините и оформи класическото 3:0 в полза на Каен срещу седемкратния европейски шампион.

 

 

ЕТО'О СЕ ЗАВЪРНА ЗА КАМЕРУН ПРИ 1:1 С ТУНИС

 

Самуел Ето'о започна като титуляр за отбора на Камерун, след като дори президентът на страната Пол Бия му се обади да идва за решителната световна квалификация с Тунис. Срещата, която се игра в град Радес, завърши 0:0, като вратарят на гостите от Камерун Шарл Итанджи имаше сериозен принос за равенството. Това е първи двубой между двата отбора в баражите за определяне на петте отбора финалисти на Световното първенство от зона "Африка". В първите пет минути Итанджи два пъти спаси вратата си, след като тунизийски играчи излизаха сами срещу него. "Доволни сме от резултата, той е добър за нас и гледаме към втората среща, на която сме домакини", обясни наставникът на "Неукротимите лъвове" Фолкер Финке.

Новият старши треньор на Тунис Рууд Крол пусна девет нови лица в сравнение със загубения мач с Кабо Верде, който се оказа фатален за съдбата на предшественика му Набил Маалул. "Нямахме никакъв късмет. Диктувахме събитията през целия мач, но толкова пропуски не бива да се правят", съжаляваше холандската легенда след мача.

Реваншът е на 17 ноември. Крайният победител се класира за Мондиал 2014 в Бразилия.

 

 

КЛОЗЕ УМУВА - САЩ ИЛИ КАЙЗЕРСЛАУТЕРН

 

Голаджията на Лацио и на германския национален тим Мирослав Клозе сподели пред "Гадзета дело Спорт", че умува какво да прави след световното първенство в Бразилия. По всяка вероятност Клозе няма да продължи да играе за римския клуб от лятото. Както е известно, цел №1 пред реализатора е да задмине Феномена Роналдо във вечната класация на голмайсторите на световните финали. Към момента бразилецът му води с едно попадение. "Чудя се какво да правя. Може би ще отида да ритам в САЩ, но има и вероятност да се завърна в Кайзерслаутерн. Както знаете, именно оттам започна моята кариера", каза германецът. Нападателят стартира кариерата си при "лаутерите" през 1999 г., когато се засече в отбора с тогавашния български национал Мариян Христов.

 

 

 

ЛЮБО ПЕНЕВ ОСТАВА САМО ПРИ ПО-ВИСОКА ЗАПЛАТА

 

След като България на практика загуби шансове за класиране на световното първенство в Бразилия, бъдещето на селекционера Любослав Пенев става все по-актуално. Веднага след днешния двубой с Чехия ще започнат преговори за нов договор на специалиста. За момента вариантите пред Любо са два - или поема испански клуб, или БФС да увеличи заплатата му. Както е известно, контрактът на Ел Голеадор с Борислав Михайлов е за 2+2 години и изтича в края на тази година.

Президентът на БФС вече спомена, че няма никакви проблеми с Любо и желае той да продължи контракта си. Проблем обаче се оказва тайнствената оферта от отбор от Примера дивисион. Тя е дошла преди няколко седмици, а след като нашият отбор вече почти няма шанс да се класира на Мондиала, интересът се е засилил. Името на клуба за момента се пази в тайна, но се предполага, че е някой от бившите отбори на Пенев. Клубове от рода на Малага, Севиля и Леванте също са сред възможните варианти за специалиста.

Преди няколко месеца самият Пенев призна, че мечтае един ден да води испански клуб. "Някой ден може би ще стана треньор в тази страна. В Испания се чувствам като у дома си. Познават ме, аз познавам много хора във футбола, езика… Логично е един ден да поема тим от страната. Там се изградих сто процента като професионалист. Но не бързам. За мен това е важно, в съзнанието ми е", сподели Любо.

Предполага се, че ако все пак Пенев реши да остане, той ще поиска по-сериозна заплата от тази, която получава в момента. Сега той се подписва срещу 30 хиляди лева на месец. Ако реши да остане и за квалификациите за Евро 2016 обаче, наставникът ще иска поне със 10 хиляди повече.

 

МАЧОВЕТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ВЪВ ВТОРНИК

 


Сходни връзки

ЦАР ФУТБОЛ - НОВИНИ ЗА ГОЛЕМИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди