изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:37 EET
ПЛЕВНЕЛИЕВ ПРИЗНАВА ЗА ИМОТА В ГЪРЦИЯ    
Новини

„Давам само едно, но ясно и категорично изявление, което се надявам да бъде достатъчно, за да се разбере размерът на лъжата и на манипулацията, която се извършва пред очите на цялата нация. Моята къща в Гърция е закупена през 2007-ма година, по банков път. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти.



Разполагам със съответните доказателства за това, самият аз съм превел парите по банков път, и те са пристигнали в банката, която след това е разплатила с всички останали по веригата. Аз съм посочил тази къща още 2007-ма в своята данъчна декларация, посочил съм проходите си, платил съм данъците си.

Тя е от първия ден, в който аз съм в политиката в моята декларация пред Сметната палата. Това, което в момента се тиражира, са абсолютни лъжи. Същевременно планирам да защитя правата си по правилата на правовата държава, тоест в съда, каза президентът Росен Плевнелиев.

„Ще дам пример на българските граждани за това – как човек може да защити правата си срещу лъжите и манипулациите по правилата на правовата държава“, посочи още той пред журналисти след откриването на българо-хърватски бизнес форум с хърватския президент Иво Йосипович.

Кампанията срещу държавния глава цели той да бъде поставен в зависимост, каза Плевнелиев.

„Искам още веднъж категорично да заявя своята позиция, че в кампанията, която шест месеца се води ожесточено срещу държавния глава, няма нищо случайно. Казах много пъти, повтарям пак – тя цели две основни неща.

Първо, тя цели държавният глава да бъде поставен в зависимост, да стане удобен държавен глава, да му бъде затворен гласът, и той просто послушно да изпълнява указанията на някой трети задкулисен играч. Няма да стане. Казах го много пъти, българският народ може да разчита на мен, че моят глас няма да бъде заглушен, и аз ще продължавам да действам по съвест, и спрямо това, което народът ми задава като приоритети и като задачи, включително и в бъдещите си действия, както и в миналото съм го доказал.

Второ, тази кампания цели, ако държавният глава не стане послушен и удобен на задкулисието, той да бъде максимално дискредитиран.

Дори и с цената на това, да вкараме държавата в хаос. Една от най-стабилните институции в трудни времена, ще бъде максимално разклатена, и вкарана в невъзможност да изпълнява функциите си“, каза Росен Плевнелиев.

Плевнелиев и хърватският му колега Иво Йосипович, откриха българо-хърватски бизнес форум.

Източник: trud.bg

http://bezpartien.com

Мълчанието на Плевнелиев означава признание за вина

 


Сходни връзки

ПЛЕВНЕЛИЕВ ПРИЗНАВА ЗА ИМОТА В ГЪРЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.30 секунди