изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:17 EEST
ВУМК - ЕДИНСТВЕНИЯТ С ОДОБРЕНИЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА КОРАБНИ ГОТВАЧИ    
ОбразованиеЦентърът за професионално обучение към Висше училище Международен колеж в Добрич е  единственият към момента в страната, който е одобрен за провеждане на подготвителни курсове за корабни готвачи със заповед № 3-324/07.10.2013 на изпълнителния директор на ИА "Морска администрация" съгласно приетия Национален  стандарт за провеждане на обучения в подготвителен курс "Корабен готвач".

Обученията са с    продължителност между  484 часа и 191 часа според вида на придобита  предходна  квалификация за готвач и са интензивни  в рамките на около 3 месеца. Те се провеждат в модерно оборудваната база на колежа и HRC Кулинарна академия. Подготовката е на английски или български език, което ще позволи да се извършва подготовка и на  чуждестранни курсисти от Румъния, Украйна, Турция, Гърция и др.

Съгласно Международната морска трудова конвенция и Разпореждане №118/2013 г. на ИД на ИА "Морска администрация" длъжността "корабен готвач" може да се заема само от надлежно квалифицирано лице, притежаващо Свидетелство за професионална компетентност, издадено от ИА "Морска администрация" . Обученията за получаване на свидетелство за професионална компетентност се извършват само в одобрени от Морска администрация обучаващи институции, какъвто е ЦПО към Международен колеж. За участници в курса от други населени места извън Добрич е осигурено настаняване в модерното общежитие на колежа.

Контакти за допълнителна информация: Клара Димитрова - тел. 0887 328 527 , e-mail: klara.dimitrova@vumk.eu, Виолета Димитрова - тел. 058 655 626  e-mail: violeta.dimitrova@vumk.eu или при техническия сътрудник на ректора. НДТ

 


Сходни връзки

ВУМК - ЕДИНСТВЕНИЯТ С ОДОБРЕНИЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА КОРАБНИ ГОТВАЧИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди