изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:29 EEST
ОРГАНИЗАЦИИ НА НЕЗРЯЩИТЕ ПОЛУЧИХА ДАРЕНИЯ ОТ „ЛАЙЪНС КЛУБ”    
Общество Дарение от „Лайънс клуб” – по десет бели сгъваеми бастуна, получиха по повод Международния ден на белия бастун трите организации на незрящи в Добрич - ТСО на слепите, ТО на сляпо-глухите и „ХобиСклуб”.

Клубът в Добрич е част от „Лайънс интернешънъл”, най-голямата благотворителна организация в световен мащал и сред нейните приоритети е борбата със слепотата. „Вече 15 години „Лайънс клуб” служи на тази благородна кауза с доброволен труд, лични средства и благотворителни кампании. За трети път клубът дарява бели бастуни на незрящи от Добрич. Сред традиционните им дейности е и профилактиката на детското зрение срещу лениво око.

През 2012 г. „Лайнс клуб” е получил и голямата награда от Асоциацията на белия бастун.

Международният ден на белия бастун е, за да знае обществото че ние съществуваме, каза председателят на ТСО на слепите Паунка Пеева. „Има млади хора, които се срамуват, че са попаднали в нашата среда. Много е трудно човек, който до вчера е бил здрав, да ослепее”, сподели тя. Затова смята, че трябва да се използват всички възможности, които животът предоставя. Незрящи пък посъветваха зрящите да бъдат много внимателни на пешеходна пътека, особено, когато преминават деца и хора със зрителни увреждания.

Председателят на „ХобиСклуб” Иван Тодоров сподели, че неприветливата и бездушна околна среда е основен проблем за незрящите, като посочи, че по пътя от клуба до центъра поне 4 пъти е попадал в дупки.

Паунка Пеева благодари на „Лайънс клуб” за подкрепата, която са оказвали на организацията през годините, включително и за обзавеждането на клуба на ТСО на слепите – закупуване на бойлер, щори, измазване, столове, маси, а наскоро е осигурена нова дограма на една от стаите на клуба. „Нямам думи, с които да изразя благодарността си”, каза Паунка Пеева. НДТ


 

 


Сходни връзки

ОРГАНИЗАЦИИ НА НЕЗРЯЩИТЕ ПОЛУЧИХА ДАРЕНИЯ ОТ „ЛАЙЪНС КЛУБ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди