изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:16 EET
УЧЕНИЦИ НАУЧИХА ЗА „ЕЗИКА” НА БЕЛИЯ БАСТУН    
Общество„ХобиСклуб” - Добрич започна своята подготовка за отбелязването на „Деня на белия бастун” – 15 октомври, ден по-рано, когато се проведе среща с деветокласници от СОУ „П. Р. Славейков”, съобщи председателят на клуба Иван Тодоров.

Учениците с класен ръководител Силвия Стойчева и любезното съдействие на ръководството на училище, са научили повече за „езика” на белия бастун от председателя на клуба Иван Тодоров. С голямо внимание и уважение към незрящите децата изслушали лекцията му. Получили и дипляни „Когато сме с човек без зрение”, които посочват основните правила.

Вчера отбелязването на международния ден продължи с участие в инициатива на „Лайънс клуб Добрич”, който подари по 10 бели бастуна на организациите на незрящите в града. По-късно деветокласниците от СОУ „П. Р. Славейков” върнали гостуването и посетили базата на „ХобиСклуб”, където са демонстрирали наученото предния ден. Със завързани очи и бял бастун те преминаха по стълбището. Срещата продължи с почерпка на гости и членове от „ХобиСклуб” с домашно приготвени сладки, благодарности, пожелания за нови срещи и обещания за подадена ръка, сподели Иван Тодоров за НДТ.

Той припомни, че на 15 октомври човечеството отбелязва Международния ден на белия бастун. Историята му бележат имена като Джеймс Бигс, който първи боядисва бастуна си в бял цвят, графиня Гуили Хербемонт препоръчала на контетата от Париж да оставят белия цвят на бастуните си само за незрящите. Президентът Джонсън подарил 1000 дълги бели бастуни на незрящи американци и други. НДТ

 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ НАУЧИХА ЗА „ЕЗИКА” НА БЕЛИЯ БАСТУН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди