изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:44 EEST
Румъно-български семинар на тема "Готови ли сте за бизнес в Китай" ще се проведе през ноември    
КитайБукурещ. Провеждането на съвместен румъно-български семинар в София на тема "Готови ли сте за бизнес в Китай" е било обсъдено на среща в Търговско-Промишлената палата (ТПП) на Букурещ и Асоциацията на българските износители (АБИ). Това съобщи за Агенция "Фокус" Бронислав Денев, ръководител на СТИВ - Букурещ. По покана на СТИВ – Букурещ и ТПП на Букурещ, техен гост бе Милена Ценова – изпълнителен директор на Асоциацията на българските износители. Домакин на срещата в Търговско промишлената палата на Букурещ бе нейният вицепрезидент, Михай Андричоиу.

Основни теми в проведените разговори бяха търговско–икономическото сътрудничество между България и Румъния, както и възможността за такова между АБИ и ТПП на Букурещ. В знак на заявения интерес от страна на АБИ към търговско–икономическите отношения между 1759 български и около 1600 румънски фирми, които работят помежду си, Андричоиу предложи на СТИВ и българската асоциация, със съдействието на ТПП на Букурещ, която има свой офис в Пекин, Китай, в България да бъде проведен семинар на тема “Готови ли сте за бизнес с Китай”. Основен спонсор на тази поредна румъно–българска инициатива ще бъде Европейският център за малки и средни предприятия, със седалище в Пекин, който провежда семинари и обучения, с цел разширяване на търговските отношения между фирми от ЕС и Китай, улеснявайки достъпа на малки и средни предприятия до китайския пазар. Лектори на събитието ще бъдат представители на този център, а семинарът ще бъде проведен на 1 ноември 2013 година в София, като мястото се уточнява в момента. На него ще бъдат поканени български фирми с интерес за свой експорт към китайския пазар, представители на МИЕ, БТПП, БСК, Браншови организации, журналисти и телевизии. За сега организаторите пазят в тайна кой от българска страна ще открие събитието.
На срещата Андричоиу представи опита от изключително ползотворните партньорски контакти и взаимни инициативи от последните години, които заедно със СТИВ и нейния ръководител, Бронислав Денев, са предприели и организирали съвместно, в полза на бизнеса от двете страни на река Дунав.
Стокооборот от над 3 млрд. евро, който се очаква да бъде постигнат и през текущата 2013 година, са красноречиво доказателство за положителните резултати от това сътрудничество.
Ценова представи асоциацията на българските износители, която има кратка история, но големи амбиции да обединява възможно повече и развива търговските взаимоотношения между българските и чуждестранни фирми от Европа и света.
В края на разговора в ТПП на Букурещ, между Ценова, Андричоиу и Денев, бе предложено съвсем скоро, между АБИ и ТПП на Букурещ да бъде подготвен и подписан меморандум за бъдещо сътрудничество между двете институции. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Румъно-български семинар на тема "Готови ли сте за бизнес в Китай" ще се проведе през ноември | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди