изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:17 EET
САЩ избегнаха фалита (ОБЗОР)    
По света Вашингтон отново избегна опасността от фалит с приемането на изготвен в последния момент закон за повишаване на държавния дълг до 7 февруари. Текстът слага край и на бюджетната парализа, която на 1 октомври принуди държавните служби да прекратят или да ограничат дейността си поради липса на финансиране. Американският Конгрес одобри окончателно изготвения от републиканците и демократите закон, след като и Камарата на представителите гласува в подкрепа на текста.

По-рано Сенатът прие споразумението с 81 ласа „за” и 18 „против”. Депутатите от долната камара на парламента приеха закона с 285 гласа „за” и 144 „против”.
Законът може да бъде считан за влязъл в сила, тъй като по-рано президентът на САЩ Барак Обама обеща да го обнародва още щом бъде одобрен от Конгреса.
Законът, който е резултат от споразумение между демократите и републиканците в Сената, предвижда плащане на заплатите със задна дата на стотиците хиляди държавни служители, които бяха засегнати от техническата безработица след 1 октомври, когато започна бюджетната парализа. Текстът е дълъг 35 страници. Той предвижда изплащане на заплатите на служителите, които са били определени като второстепенни и са били изпратени в неплатен отпуск. В някои администрации, като Агенцията за защита на околната среда, от техническата безработица бе засегнат 95% от персонала. Без пасаж, който да предвижда плащане със задна дата, тези служители нямаше да получат възнаграждение за половин месец.
В същото време, стана ясно, че бюджетната парализа в САЩ ще струва на американската икономика 24 милиарда долара. Според рейтинговата агенция „Стандарт енд пуърс” частичното затваряне на федералните служби ще намали с 0,6% икономическия ръст на САЩ през четвъртото тримесечие на 2013 година. Този процент се равнява на 24 милиарда долара.   http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

САЩ избегнаха фалита (ОБЗОР) | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
САЩ избегнаха фалита (ОБЗОР)
Автор: Anonymous да 2013-10-17 @ 10:41 EEST
Хахахал Що ли не съм изненадан. Този цирк го разиграват всяка година по един-два пъти. Ако си "мафиозо билиардеро ин доларре" какво прайш като плъзне слух за девалвация на долара? :)))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди