изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:33 EEST
Китай влиза в ядрения енергиен сектор на Великобритания    
Китай Пекин. Великобритания отвори вратата за инвестиции от Китайската народна репубика в ядрения си сектор в четвъртък, като финансовия министър Джордж Осбърн покани китайски фирми да вземат дялове в нови ядрени проекти, предаде Ройтерс.

По време на посещението си в Китай, Осбърн каза, че двете страни са подписали меморандум за разбирателство за сътрудничество в ядрената сфера, която включва роли за британски компании в ядрения сектор на Китай.

"Докато всеки първоначален китайски дял в АЕЦ е вероятно да бъде миноритарен, с течение на времето дялове в следващите нови централи биха могли да бъдат мажоритарни", се казва в декларация на британското правителство.

Правителството заяви тази седмица, че е "изключително близо" до сделка с френската енергийна компания EDF, свързана с изграждането на първата нова атомна електроцентрала от 1995 г. насам.

Китайската CGNPG се очаква да се присъедини към проекта.

Великобритания има за цел да поднови своите остарели атомни електроцентрали, но се нуждае от чуждестранни инвестиции, за да плати огромните първоначални разходи.

В правителствен доклад, разпространен в четвъртък, се твърди, че свиването на мощности може да доведе до прекъсване на тока през зимата на следващата година.

Министърът на енергетиката Ед Дейви заяви в неделя, че очаква инвестиции в ядрения сектор от Южна Корея, както и пари от Китай, Япония и Франция.

"Инвестициите на китайските компании в пазара на електрическа енергия в Обединеното кралство са добре дошли, стига да може да отговарят на нашите строги регулаторни изисквания за безопасност", каза Дейви.

Китай има 17 действащи ядрени реактора, което представлява около 1 на сто от капацитета за производство на електроенергия. Още 28 ядрени централи са в процес на изграждане. http://www.standartnews.com

Най-богатият китаец ще инвестира над 8 млрд. долара в китайския Холивуд

Китайското имотно настъпление ни подминава

„Обзървър”: Си Дзинпин отваря вратата за реформиране на Китай

Историята ни е магнит за китайските туристи

Ченгду цели да се превърне в следващата Силиконова долина

 


Сходни връзки

Китай влиза в ядрения енергиен сектор на Великобритания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди