изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:07 EEST
ЧРЕЗ БОРСОВ ПОСРЕДНИК ОБЩИНА БАЛЧИК ЩЕ ПРОДАВА АКЦИИТЕ СИ В «АЛБЕНА» АД    
ТуризъмНа последното заседание на Общинския съвет на Балчик е било променено предишно решение на местния парламент, касаещо продажбата на акциите на община Балчик в «Албена» АД. Според новото решение, приватизацията трябва да се извърши по реда на Закона за приватизация и следприватизационен контрол чрез публично предлагане.

Упълномощава се кметът на Община Балчик да възложи подготовката и сключването на приватизационна сделка на инвестиционен посредник след провеждане на конкурс.

Старото решение за продажба на актива чрез публичен

търг е било променено, тъй като за обявените 304 570 хиляди обикновени акции, представляващи 7,46 процента от дружеството, не са се явили кандидати на обявения публичен търг.

Разчетите на община Балчик са да получи от акциите си в „Албена” АД, чиито цени напоследък се увеличават, поне 13,5 млн.лв. Идеята е с тези средства да се разплати по поети кредити, както и за необходими плащания по европроекти.

Предвижда се всяка акция да се продава на цена не по-ниска от 44,40 лв., която е утвърдена като минимална от местния парламент.

През последната година средната цена на акция на „Албена” АД е била 45.22 лева, а за последните три години – 51.42 лв. за акция. В началото на октомври цената на акциите е била 60,50 лв. В края на септември община Балчик е получила 212 000 лева дивидент за 2012 г. от акциите си в „Албена” АД. НДТ

 


Сходни връзки

ЧРЕЗ БОРСОВ ПОСРЕДНИК ОБЩИНА БАЛЧИК ЩЕ ПРОДАВА АКЦИИТЕ СИ В «АЛБЕНА» АД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди