изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:49 EEST
Дузина шокиращи факти за секса    
Любопитно През 50-те и 60-те години Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън станали прочути със своите изследвания в областта на секса, които извършвали в Университета на Сейнт Луис, пише Time.

Всъщност тяхната популярност била толкова голяма, че ТВ каналът Showtime реши да екранизира историяим в нов сериал с името Masters of Sex, пише obekti.bg. Изследванията на Мастърс и Джонсън променят представите ни за секса и най-вече ца женската сексуалност и показват, че жените могат да изпитват по повече от един оргазъм. По онова време тези проучвания са наистина революционни, но дори и днес крият някои малко известни факти, които могат да ви изненадат и дори шокират.

1. Светлината влияе на плодовитостта

Някога жените имали менструация по време на новолунието (когато през нощта е най-тъмно)и овулирали при пълнолуние (когато е най-светло). Сега в пълния с изкуствени източници на светлина модерен свят връзката между женската биология и природата не е толкова ясна. Някои жени дори опитват т.нар. "лунно зачатие" като моделират светлините в спалнята си на базата на лунната светлина, за да променят своята овулация.

2. Жената може да забременее между 5 и 8 дни след секс

Изследванията показват, че някои сперматозоиди могат да живеят в слузта на шийката на матката преди яйцето изобщо да се оплоди и да прекарат там повече от седмица.

3. Високите токчета могат да повлияят на женския оргазъм

Носенето на обувки с висок ток може да е секси, но в същото време има негативен ефект върху женския оргазъм. Някои производители на обувки с ток ги правят такива, че да наподобяват извивката в женския таз, която се получава при жената, когато получи оргазъм. Токчетата създават контракции в основата на таза, което е проблем, защото тя не може да се свие допълнително при истински оргазъм. "Оргазъмът е все едно да ускорите от 0 до 100 км/ч.", обясняват учените. "Ако вече сте на 80 км/ч просто няма да получите пълното изживяване".

4. Оргазмите правят жените по-творчески настроени

Изследванията показват, че оргазмите могат да направят жените по-уверени, по-продуктивни и по-творчески настроени. В същото време е валидно и обратното - жените получават по-цялостни оргазми, когато са най-креативни.

5. Хапчетата против забременяване нарушават либидото

Всеки вид контрацептиви има определен психологически ефект. Понякога жените имат проблем със зачеването, когато спрат хапчетата, тъй като биохимията им не е съвместима с тази на партньора без допълнителните хормони.

6. Седенето на стол може да възбуди жените

Нервите под таза и седалищната кост захранват органите на възбудата - вагина, клитор и анус. Седенето в определен тип стол и натискането на тези нерви по определен начин може да доведе до сексуална възбуда.

7. Седенето на стол може да ограничи оргазма

При правилните обстоятелства седенето на стола може да повиши възбудата при жената, но то може да има и противоположен ефект. Ако дамата прекарва продължително време в един стол, това съкращава основата на таза и поясните мускули, които са важни за пълния оргазъм. Когато тези мускули се схванат прекалено много от продължителното седене, жените изпитват затруднения при постигането на удовлетворяващ оргазъм.

8. Жените имат три ерогенни зони

Те са митичната Джи точка, клиторът и началото на шиийката на матката. Някои твърдят, че зърната също принадлежат към този списък.

9. Нервните окончания са разпределени различно при всяка вагина

Подобно на снежинките, всяка жена се различава по начина, по който са разпределени нервните окончания в нейните слабини. На практика това означава, че всяка жена трябва да използва леко различни техники, за да постига пълен оргазъм.

10. Импулсите, които жената чувства при оргазъм, идват от утробата

Тези силни импулси, които пронизват жената в сюблимния момент всъщност буквално представляват нейната матка, която се опитва да улови сперматозоидите, които може да са се събрали в дъното на вагината, за да повиши вероятността от зачеване.

11. Повишеният прием на течности помага за по-добър оргазъм

Тъй като в по-голямата си част тялото ни се състои от течности, правилната хидратация повишава шансът на хората да получат оргазъм.

12. Всяка жена може да постигне оргазъм

На практика не съществува жена, която не може да изпита върховното сексуално преживяване. "Вътрешната система на жените буквално е програмирана да изпитва оргазъм", казват учените и добавят, че просто не всяка се научава как да използва тази система по правилния начин.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Дузина шокиращи факти за секса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди